Glas Javnosti

UKRAJINA NAPALA KRIM! Uništen voz sa krstarećim raketama? (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski dronovi kamikaze napale su u ponedeljak uveče mesto Džankoje na Krimu koje je važno železničko čvorište iz koga pruga ide prema Nikolajevu, Melitopolju, Fedosiji i Sevastopolju.

Inače svi vozovi i putnički i teretni koji putuju prema Sevastopolju iz pravca Kerčkog mosta i Fedosije prolaze kroz Džankoje.

Kako ukrajinski izvori navode u kasnim večernjim časovima odjeknulo je nekoliko stravičnih eksplozija, što pokazuje i snimak koji je načinjen u Džankojeu i koji oslikava stravičnu eksploziju.

Pre udara na železničko čvorište napadnuta je lokalna avio baza, a vojska je vatrenim oružjem navodno pucala po dronovima.


Ukrajinski izvori navode da je gađana železnička kompozicija koja je prevozila krstareće rakete 3M-54 Kalibr za brodove i podmornice Crnomorske flote za popunu i odatle jaka eksplozija.

Osim ovog napada drugi napad dronovima dogodio se na nekih 8 kilometara od Kerčkog mosta , ali za sada o ovom napadu nema informacija, kao i da li je meta možda bio most koji je teško ošećen 6. oktobra 2022. godine. kada je šleper sa eksplozivom dignut u vazduh u momentu prolaska teretnog voza sa gorivom.


S druge strane vlasti Krima, to negiraju i navode da je PVO borbeno delovala da su ukrajinski dronovi uništei i da je jedan letelica prilikom borbenog delovanja, a koja je nosila eksploziv pala na lokalnu prodavnicu i raznela je u paramparčad.


Uništeen je objekat u naselju Perkopskoj, kao i da u blizini nije bilo nikakvih vojnih ciljeva.

„Sve bespilotne letelice bile su usmerene na civilne ciljeve. Jedan je oboren iznad tehničke škole Džankoj i pao je između školske zgrade i doma. U blizini nema vojnih objekata. Ostale su oborene iznad stambenih naselja. Osim eksploziva, svaki je sadržavao gelere“, napisao je savetnik šefa Republike Krim Oleg Krjučkov.

Ruski izvori sa Telegrama objavili su i snimak uništenog objekta.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR