Glas Javnosti

GOREĆE CELA UKRAJINA! MEDVEDEV ZAPRETIO KIJEVU: U slučaja udara na Krim slede samo UDARI ODMAZDE!

Svet
Autor: Glas javnosti

U slučaju udara Ukrajine na Krim, „neće biti pregovora“, biće samo uzvratnih udara širom teritorije koju kontroliše Kijev. Ovo je izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev u pisanom intervjuu novinarki Nadani Fridrihson, objavljenom na njenom Telegram kanalu.

"U ovom slučaju neće biti pregovora, biće samo udari odmazde. Sva Ukrajina koja ostane pod vlašću Kijeva će izgoreti", rekao je Medvedev, odgovarajući na pitanje da li će udarima na Krim Rusija biti prinuđena da pregovara sa Ukrajinom.

„Naš odgovor može biti bilo šta, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF.

„Predsednik Rusije je to sasvim izvesno rekao.


Medvedev je objasnio da Rusija sebi ne postavlja nikakva ograničenja i da je, u zavisnosti od prirode pretnji, spremna da upotrebi sve vrste naoružanja „u skladu sa našim doktrinarnim dokumentima, uključujući Osnove nuklearnog odvraćanja“.

„Uveravam vas: odgovor će biti brz, čvrst i ubedljiv“, dodao je političar.

Prema ruskoj nuklearnoj doktrini (Osnovi državne politike Ruske Federacije u oblasti nuklearnog odvraćanja od 2020.), upotreba nuklearnog oružja od strane Rusije je moguća ako neprijatelj upotrebi ovu ili druge vrste oružja za masovno uništenje protiv Ruske Federacije i njenih saveznika, a ukoliko se dobiju pouzdane informacije o lansiranju balističkih projektila za napad na Rusiju i njene saveznike, uticaju neprijatelja na objekte neophodne za uzvratna dejstva nuklearnih snaga, kao i u slučaju agresije na Ruske Federacije uz upotrebu konvencionalnog naoružanja, kada je ugroženo samo postojanje države.

Glas javnosti/TASS

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR