Glas Javnosti

U Italiji, Belgiji i Nemačkoj uhapšeno 25 osoba povezanih sa mafijom Ndrangeta

Svet
Autor: Glas javnosti

Vlasti su uhapsile 25 osoba u Italiji, Belgiji i Nemačkoj u racijama usmerenim na lanac trgovine drogom koji vodi italijanska mafija Ndrangeta, saopštila je danas italijanska policija.

Carinska policija je navela da je mafija delovala iz svog sedišta u Kalabriji, ali da je takođe imala ispostavu u Nemačkoj za uvoz „velikih količina” kokaina, heroina i hašiša.

Osumnjičeni se terete za različita krivična dela, među kojima su kriminalne zavere i trgovina drogom, i od njih je zaplenjena imovina vredna 3,8 miliona evra u nekretninama, zemljištu i preduzećima, saopštila je policija.


Belgijsko federalno javno tužilaštvo saopštilo je da je uhapšeno osam osumnjičenih u Belgiji, a da je deveti uhapšen u Nemačkoj preko belgijskog naloga za hapšenje.

Belgijske vlasti su saopštile da su hapšenja povezana sa prethodnom operacijom koja je 2015. godine rasvetlila da klan Ndrangeta uvozi kokain iz Južne Amerike u južnu Italiju preko Belgije, sa „logističkom” bazom u Frankfurtu u Nemačkoj.

Nedavne istrage, obogaćene informacijama nakon otključavanja šifrovane telefonske mreže Skaj, pomogle su u otkrivanju laboratorije za ekstrakciju kokaina u blizini luke Antverpen u junu 2021. godine, navodi se u belgijskom saopštenju.


Ndrangeta je nadmašila sicilijansku Koza nostru i postala je najmoćnija italijanska mafijaška grupa, uglavnom zahvaljujući tome što je postala glavni švercer kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.


Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR