Glas Javnosti

SVI VOJNICI SA ZMIJSKOG OSTRVA SU ŽIVI I ZDRAVI: Zelenski ih sahranio pre vremena, oglasila se ukrajinska mornarica (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Branioci Zmijskog ostrva u Crnom moru za koje se inicijalno mislilo da su mrtvi, "živi su i zdravi", kao je saopštila ukrajinska mornarica a preneo CNN.

U ponedeljak je mornarica u saopštenju navela da su vojnici sa ostrva odbili dva napada ruskih snaga ali da su na kraju morali da se predaju "jer su ostali bez municije".

Ukrajinska mornarica je takođe navela da su ruske snage potpuno uništile infrastrukturu na ostrvu - svetionike, kule i antene.


CNN podseća da je ukrajinska granična služba tokom vikenda rekla da je primila informaciju da su 82 vojnika koliko ih je bilo na Zmijskom ostrvu možda živi. Ruski državni mediji takođe su prikazali dolazak ukrajinskih vojnika u Sevastopolj na Krimu, gde se drže zatočeni.


Prethodno se strahovalo da su ruske snage izvršile masakr na Zmijskom ostrvu, čak je i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao da su tamošnji vojnici ubijeni.


- Svaki vojnik koji je čuvao Zmijsko ostrvo na Crnom moru je poginuo - rekao je Zelenski i dodao da će poginulima odati počast posthumno.


Drugog dana invazije objavljena je i radio-komunikacija zapovednika ruskih i ukrajinskih snaga, na kojoj se čuje kako Rusi predlažu predaju dok ih Ukrajinci psuju.


Zmijsko ostrvo nalazi se na 48 kilometara od južnog vrha ukrajinskog kopna na severozapadu Crnog mora. Od Krima je udaljeno 300 km zapadno. Ostrvo je veličine svega 18 hektara.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR