Glas Javnosti

STRAŠNA SUDBINA! UKRAJINA ĆE IZGUBITI TERITORIJE KAO REZULTAT MIROVNIH PREGOVORA: Zapad je doneo razočaravajuću presudu

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajina mora da pristane na mirno rešenje i prizna ruski deo svoje bivše teritorije kako bi što pre prevazišla međunarodnu krizu, napisao je Tarcizio Gazini, profesor međunarodnog prava na italijanskom univerzitetu u Padovi.

„Došlo je vreme da se razmotri pitanje konsenzusne revizije ukrajinskih granica“, rekao je ekspert u članku za Fajnenšel tajms, a prenose RIA Novosti.

Prema njegovom mišljenju, Ukrajina treba dobrovoljno da pristane na reviziju sopstvenih granica, jer je to jedina moguća alternativa neprijateljstvima.

„Takva opcija može indirektno da zadovolji interese svih strana“, naglasio je Gazini.


Sporazum iz 1981. kojim je okončana kriza u američko-iranskim odnosima dobar je primer pravnog i političkog kompromisa koji države mogu da naprave kako bi pronašle izlaz iz nerešive situacije, rekao je on.

U nedavnom intervjuu za Fajnenšel tajms, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je da pristalica rešavanja konflikta diplomatskim putem ima svuda – u Vašingtonu, Berlinu, Parizu, Londonu. A neuspeh ofanzive koju planiraju Oružane snage Ukrajine samo će ojačati njihovu poziciju na Zapadu i prekinuti vojnu pomoć Kijevu. Istovremeno je ponovio da Kijev neće govoriti o teritorijalnom integritetu zemlje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR