Glas Javnosti

RUSKA SLUŽBA BEZBEDNOSTI UHVATILA ŠEST SVOJIH ŠPIJUNA: Pripremali TAJNE AKCIJE i terorističke napade na teritoriji Rusije

Svet
Autor: Glas javnosti/RT Balkan/RIA Novosti

Zadaci uhapšenih, po nalogu Ukrajine, bili su priprema i izvođenje terorističkih napada na teritoriji Rusije, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) uhapsila je šest ruskih državljana na teritoriji Permskog regiona, Jevrejske autonomne oblasti i Rostovske oblasti zbog špijuniranja, prenose "RIA Novosti".

"Na teritoriji Permske oblasti razotkrivena je grupa ruskih državljana, Dmitrij Strelkov, Mihail Sokolov i Aleksej Gašev, čiji su zadaci bili priprema i izvođenje terorističkih napada na teritoriji Rusije, kako bi pomagali Službi bezbednosti i Oružanim snagama Ukrajine", navodi se u zvaničnom saopštenju. 

U Rostovskoj oblasti, FSB je identifikovao ukrajinskog agenta, državljanina Rusije Vladislava Ponomarjova, koji je Kijevu prenosio informacije o razmeštanju ruske vojske i naoružanja.

U saopštenju se dodaje da je Valeri Kačin, stanovnik Birobidžana, priveden dok je bežao u inostranstvo. Utvrđeno je da je po instrukcijama ukrajinskih obaveštajaca prikupio i u preneo tajne informacije o infrastrukturnim objektima u Jevrejskoj autonomnoj oblasti.

U Rostovskoj oblasti uhapšen je Jevgenij Nikiforov, stanovnik Volgogradske oblasti, koji je nameravao da učestvuje u vojnim akcijama na teritoriji Ukrajine protiv Oružanih snaga Rusije.

Prilikom hapšenja kod njega su pronađeni prijava za zaključivanje ugovora sa Oružanim snagama Ukrajine i mobilni telefoni preko kojih je komunicirao sa Ukrajincima.

Protiv uhapšenih pokrenut je krivični postupak.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR