Glas Javnosti

PUTIN ZAPRETIO SUPERMOĆNOM RAKETOM SOTONA! Predsednik Rusije članicama NATO poručio: Rusija spremna za DUGOTRAJNI RAT!

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se javnosti na završnom kolegijumu Ministarstva odbrane. Sastanak je počeo minutom ćutanja u čast pripadnika Ministarstva odbrane i vojske koji su poginuli tokom specijalne operacije u Ukrajini.

- Protiv Rusije se aktivno primenjuje vojni potencijal i mogućnosti država NATO. Ruski vojnici koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini ispunjavaju svoj dug odvažno i čvrsto - rekao je Putin.

Putin je rekao da će „Sarmati” u bliskoj budućnosti biti stavljeni na borbeno dežurstvo

Predsednik Rusije je rekao da će vojska nastaviti da jača svoje potencijale, i uporedio je ruske vojnike danas sa herojima iz prošlosti.

- Dobro su nam poznate sve informacije o snagama NATO i sredstvima koja primenjuju. Naoružanje NATO mora da bude analizirano i to treba da bude iskorišćeno za jačanje Oružanih snaga Rusije, kao i veliko iskustvo koje su stekle jedinice - dodao je on.

On je dodao da će ratni brod "Admiral Gorškov" sa najnovijim raketama "cirkon" stupiti na borbeno dežurstvo u januaru, i istakao je važnost razvoja i korišćenja bespilotnih letelica.

Ruski predsednik je rekao i da je delimična mobilizacija otkrila određene probleme, i da se mora usavršiti sistem vojnih odseka i komande u Rusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin skrenuo je pažnju Ministarstvu odbrane da nema ograničenja u finansiranju vojske, i da zemlja obezbeđuje sve što je potrebno vojsci.

„Želim da skrenem pažnju ministru odbrane, načelniku Generalštaba, svim komandantima koji su ovde predstavljeni, nemamo ograničenja u finansiranju. Država, vlada daju sve što vojska traži. Sve. nNdamo se da će odgovor biti pravilno formulisan i da će se postići odgovarajući rezultati“, rekao je predsednik govoreći na sednici odbora.



Glas javnosti/RIA Novosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR