Glas Javnosti

RUSIJI SU OSTALE RAKETE ZA SAMO JOŠ DVA VELIKA NAPADA NA UKRAJINU! Šef obaveštajaca: U martu će biti kritičan nedostatak oružja!

Svet
Autor: Glas javnosti

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirilo Budanov rekao je u intervjuu za ukrajinske medije da Rusija ima rakete za još dva velika napada na Ukrajinu, i da su za svaki od napada potrebna do dva meseca pripreme.

Prema njegovim rečima, do marta će Rusija imati "kritičan" nedostatak raketa.

Drugi predstavnici ukrajinske vojske rekli su da je Rusija aktivno proizvodila nove rakete i koristila ih odmah nakon što su "silazile" sa proizvodne trake.


Budanov je takođe podržao raniju izjavu ministra odbrane Alekseja Reznikova da će Rusija od 5. januara uvesti zabranu napuštanja zemlje ruskim muškarcima mlađim od 55 godina, jer nastavlja da mobiliše ljude da popuni redove vojske usred gubitaka na bojnom polju.

Kada je reč o Belorusiji, Budanov je primetio da zemlja nema dovoljno oružja da pomogne Rusiji zbog njenih ratnih gubitaka.

Budanov je takođe prokomentarisao da je malo verovatno da će se tok rata promeniti unutar Rusije, jer su "protesti u Rusiji nerealni, a više od 70 odsto Rusa podržava ovaj rat".

Glas javnosti/Kijev Indipendent


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR