Glas Javnosti

RUSI PROMENILI TAKTIKU U UKRAJINI: Vojni ekspert otkrio šta leti pre dronova kamikaza i raketa kalibar

Svet
Autor: Glas javnosti/Sputnjik

Oružane snage Rusije promenile su taktiku izvođenja raketnih napada na infrastrukturu Ukrajine i njenu protivvazduhoplovnu odbranu, rekao je ruski vojni analitičar Jurij Knutov.

- Ranije smo koristili samo rakete "kalibar", zatim smo uključili još dronove kamikaze tipa "geranj", a sada koristimo bespilotne letelice koje idu ispred glavnog dela rakete i odvlače na sebe sistem PVO, primoravajući protivnika da troši rakete na izuzetno jeftine i beskorisne dronove - objašnjava Knutov.

Kako dodaje, upravo kompleksnost i promena sastava sredstava za napad omogućavaju izvođenje maksimalno efikasnih napada na ukrajinsku infrastrukturu.

Kao rezultat toga, primenom nove taktike uništene su četiri divizije PVO Oružanih snaga Ukrajine, tvrdi analitičar.

Pored dronova, koji preusmeravaju PVO, deo udarne grupe su i rakete H-31P i H-58 kojima se gađaju radari ukrajinskih protivraketnih sistema S-300 i "buk". U slučaju "buka", sistem se potpuno uništava, a S-300 ostaje bez radara, što ga potpuno onesposobljava.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su 29. decembra izvedeni masovni vazdušni napadi visoko preciznim oružjem dugog dometa vazdušnog i morskog baziranja na sistem vojne komande i energetske objekte Ukrajine koji su obezbeđivali rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR