Glas Javnosti

MOSKVA ZA NOVU GODINU NAD GRADOM AKTIVIRA PROTIVRAKETNU ODBRANU: Angažovano 20.000 vojnika da štiti grad od dronova i raketa

Svet
Autor: Glas javnosti

Iako 31. decembar obično predstavlja dan kada su uopšteno pojačane mere bezbednostii u brojnim gradovima širom sveta, usled ratnih aktivnosti u Ukrajini zvaničnici Moskve odlučili su se na dodatne mere zaštite.

Prema pisanju ruskih medija, tokom novogodišnje noći Moskva će imati aktiviranu protivvazdušnu i protivraketnu odbranu grada, a oko 20.000 vojnika bit će uključeno u celi proces.

"Ukupno, tokom novogodišnjih praznika i vikenda, oko 20.000 vojnika Vazdušno-kosmičkih snaga bit će uključeno u borbeno dežurstvo za PVO", poručili su iz Ministarstva odbrane Rusije.

Prema navodima ministarstva, od ukupnog broja vojnih lica koja će obezbjeđivati Moskvu i nebo iznad grada, više od 1.800 vojnika Prve brigade posebne namene protivzračne i protivraketne odbrane stupiće na borbeno dežurstvo u samoj novogodišnjoj noći.


"Prva brigada obavlja zadatke odbrane ruske prestonice od oružja za vazdušne napade i balističkih projektila. Kako je precizirano u Ministarstvu odbrane Rusije, vojna lica služit će tokom vikenda u jedinicama PVO, na radarskim stanicama i komandnim mestima", navodi se.

Inače, ove godine, za razliku od prethodnih u Moskvi se ne očekuju masovni događaji kao ni vatromet tokom novogodišnjih praznika.

U periodu od 18 sati od 31. decembra pa sve do 1. januara, pristup građana Crvenom trgu kao i Trgu revolucije u glavnom gradu Rusije bit će ograničen.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR