Glas Javnosti

RUSIJA O IZJAVI SRPSKOG MINISTRA DA JOJ SE UVEDU SANKCIJE: Uvođenjem kazni Rusiji, pritisak SAD na Srbiju neće prestati, već će se samo - POJAČATI!

Svet
Autor: Glas javnosti

Srpski ministar privrede Rade Basta ima neko čudno razmišljanje, kada govori da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, izjavila je portparolka ministarstva inostranih spolova Rusije Marija Zaharova.

"Neki čudan stav: Amerika vrši pritisak na Srbiju, a srpski ministar poziva da se izađe sa stavom protiv Rusije. Možda bi bilo bolje da se srpski ministar odlučno izjasni protiv pritisaka na svoju zemlju? Rusija je, za razliku od SAD, uvek poštovala Srbiju i njen narod.

 A poenta nije samo u istorijskoj istini, već u očiglednoj činjenici: uvođenjem sankcija Rusiji, pritisak SAD na Srbiju neće prestati, već će se samo pojačati", napisala je Zaharova na telegramu.

Ministar Basta zatražio je danas u saopštenju da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog, kako je naveo, agresije na Ukrajinu.

„Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim.


Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju", poručio je Basta, a prenela agencija Tanjug.

Kao zemlja koja je i sama kroz istoriju bila suočena sa sankcijama i čiji je narod trpeo teške ekonomske posledice, nismo doneli tu odluku jer smo se nadali da će se sukobi okončati, da će prevladati razum i da će dve strane konačno sesti za pregovarački sto, naveo je on.

„Nažalost, sa protokom vremena suočeni smo sa jednom novom realnošću. Sukobu se ne vidi kraj, a razuma kao da je ponestalo. U sukobu velikih uvek stradaju male države i usled globalnih previranja Srbija je suočena sa strahovitim pritiscima“, naveo je on. Prema njegovim rečima, potrebno je da Vlada Srbije donese jedinstven stav o tome u kom pravcu će zemlja ići dalje.

Glas javnosti/Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR