Glas Javnosti

Dačić i Jedinstvena Srbija protiv inicijative ministra privrede da se Rusiji uvedu sankcije

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, ponovio je da ta stranka čvrsto podržava stav Saveta za nacionalnu bezbednost, utvrđen još prošle godine, da Srbija osuđuje kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali da nije za uvođenje sankcija Rusiji.

"Tu politiku koju javnu iznosi i vodi predsednik Aleksandar Vučić, Socijalisticka partija Srbije čvrsto podržava, poštujući da je nacionalni interes Srbije i njena budućnost naš prioritet", rekao je Dačić za Tanjug.
Dačić je to izjavio pošto je ministar privrede Rade Basta u saopštenju zatražio da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.
Basta je, koji je član Jedinstvene Srbije, koalicionog partnera SPS-a, između ostalog je naveo da se zalaže za uvođenje sankcija Rusiji.

JS: Stav Radeta Baste o uvođenju sankcija Rusiji nije stav Jedinstvene Srbije

Saopštenje ministra privrede Radeta Baste, u kome se zalaže za uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, njegov je lični stav i to nije stav Jedinstvene Srbije , stranke čiji je Basta član, saopštila je danas JS.

Kako se navodi, predsednik JS Dragan Marković Palma je više puta ponovio da se uvođenjem sankcija Rusiji, od strane Srbije, ne bi zaustavio rat u Ukrajini, kao što se nije zaustavio ni sankcijama koje su uvele zapadne zemlje.

"JS je protiv uvođenja sankcija bilo kome i naš stav je da je rešenje tog problema da rat u Ukrajini prestane sad i odmah i da se problemi reše za pregovaračkim stolom", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik JS Dragan Marković Palma.

Pokret socijalista: Očekujemo da ministar Basta podnese ostavku

Pokret socijalista saopštio je da očekuje da ministar privrede Rade Basta podnese ostavku, posle izjave da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji.

"Pokret socijalista je pouzdan i hrabar saborac SNS-a, ali neće nikada otćutati, niti podržati novu Zoranu Mihajlović, makar se ona zvala i Rade Basta. Sada kada nam je potrebno jedinstvo, Basta traži da se Vlada Srbije javno deli po pitanju njegovog zalaganja za pridruživanje nelegalnim sankcijama Ruskoj Federaciji", navedeno je u saopštenju.

"Ako ministar za privredu nije ekspert nego političar, neka ide kod Đilasa i ostalih dosovaca koji su kao i on za raskidanje privrednih, bratskih i prijateljskih veza sa zvaničnom Moskvom i ruskim narodom", ističe PS.
Naročito je sramotno, ocenjuje PS, što se Basta skriva iza leđa predsednika Srbije da bi podrio nezavisnost i neutralnost koju Aleksandar Vučić brani i od stranaca, ali i od ovakvih domaćih kukavica.


"Očekujemo od Baste da će ličnom ostavkom u Vladi Srbije pokazati koliko mu je zaista stalo do onoga što traži, ako od drugih ministara ne dobije podršku za njegovu borbu protiv nezavisne i neutralne slobodarske politike naše Srbije", kaže se u saopštenju,

"Pokret socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin, protiv je uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji", poručili su u Pokretu socijalista reagujući na izjavu Radeta Baste da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Константин u 13.03.2023 22:04:43 h
     0 
Привет из России! 1. У нас говорят: Друг познаётся в беде... , а как говорят в Сербии - ...надо кормить народ... или ...мы маленькая страна... ...на нас даят... 2. Сербия осуждает нарушение территориальной целостности Украины... А переименование улиц украинских городов, присваивая им названия бандеровцев, фашистов А возрождение фашизма на Украине -Сербия осуждает Или опять ...нам народ кормить надо... и т.д. по пункту 1