Glas Javnosti

PANIKA U UKRAJINI: Kijev strahuje da će ih Amerika PRISILITI na dogovor sa Rusijom

Svet
Autor: Glas javnosti/Sputnjik

U Kijevu raste zabrinutost da Sjedinjene Američke Države mogu da umanje obim vojne pomoći Ukrajini kako bi je naterali da potpiše mirovni sporazum sa Rusijom, piše list „Politiko“.

„Mislim da i na Kapitol hilu u američkom Kongresu i u administraciji američkog predsednika Džozefa Bajdena postoje ljudi koji bi želeli da izvrše kalibraciju količina vojne pomoći kako bi podstakli Ukrajince da sklope neku vrstu dogovora sa Ruskom Federacijom“, navodi list reči jednog savetnika ukrajinskog predsednika koji je želeo da ostane anoniman.


U Kijevu su zabrinuti da demokratska administracija Bajdena može da „iskoristi Kongres“ koji kontrolišu republikanci kao izgovor za ukidanje vojne pomoći, tako da se Ukrajina „složila da sebi postavi skromnije vojne ciljeve“, pojašnjava list.

Ranije je predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevin Makarti upozoravao da republikanci u Kongresu neće dozvoliti da Vašington dodeli finansijsku pomoć Ukrajini koja bi bila neograničena i bez velikog opravdanja. U novembru su republikanci pripremili rezoluciju o kontroli potrošnje koju je Kongres dodelio za pomoć Kijevu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR