Glas Javnosti

TRAJE RAT DO POSLEDNJEG UKRAJINCA! BAJDEN NAPUSTIO KIJEV: Obećao vojnu pomoć od 500 miliona dolara i Himars raketne sisteme! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti/RT Balkan

Američki predsednik Džozef Bajden neočekivano je posetio Kijev gde se sastao sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, kojem je obećao da će Ukrajina dobiti novi paket vojne pomoći od 500 miliona dolara i raketne sisteme HIMARS, prenose ukrajinski mediji.

Bajden je rekao da ne želi da postoje bilo kakve sumnje u podršku SAD Ukrajini i da je 50 zemalja širom sveta pomoglo Kijevu.


"Ujedinili smo zemlje pod jednom zastavom protiv Rusije. Zajedno smo isporučili 700 tenkova, hiljade borbenih vozila, hiljadu artiljerijskih sistema, više od dva miliona municije, 50 MLRS i PVO sistema. Sve za zaštitu Ukrajine. Ali to nije ništa u poređenju sa milijardama dolara koje smo danas objavili", poručio je Bajden".

Zelenski  je Bajdenovu posetu nazvao "najvažnijom u istoriji odnosa između SAD i Ukrajine, dodavši da su razgovori bili izuzetno važni i korisni".


"Rezultati ovih pregovora videće se na bojnom polju", rekao je ukrajinski predsednik.

Sastanak je održan u Mihajlovskom saboru u centru grada koji je od jutros zatvoren za saobraćaj.

Sa Bajdenom je u Kijev stigao i savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Saliven.

Ambasador Ukrajine u Izraelu Jevgen Kornijčuk rekao je da je izraelska parlamentarna delegacija stigla u Kijev, na čelu sa šefom Odbora za odbranu i međunarodnu politiku.

Dolazak delegacije u Kijev potvrdio je ambasador Izraela u Ukrajini Majkl Brodski, koji je objavio sliku na Tviteru.

U međuvremenu, u celoj Ukrajini je objavljena vazdušna opasnost.

 



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR