Glas Javnosti

NI GUTLJAJ ALKOHOLA: Na Olimpijadi u Parizu alkohol samo za VIP goste

Svet
Autor: Glas javnosti

Navijači koji će iduće godine prisustvovati Olimpijskim igrama u Parizu neće moći da kupuju alkohol na stadionima, nakon što su organizatori odlučili da ne traže izuzeće od Evinovog zakona. VIP gosti u posebnim prostorijama će ipak moći da budu posluženi alkoholnim pićima.

Francuski zakon zabranjuje prodaju alkohola na stadionima široj javnosti, ali dozvoljava izuzeće za ograničen broj događaja godišnje.

Međutim, portparol je rekao Rojtersu da bi ceo zakon morao da se promeni kako bi se pravila prilagodila večini ovog događaja.


„Pariz 2024 će organizovati više od 700 takmičarskih sesija tokom 15 dana takmičenja“, rekao je portparol.

Na Svetskom prvenstvu u ragbiju, koje se ove godine održava u Francuskoj, navijači će moći da piju u okviru stadiona, nakon što su organizatori dogovorili izuzeće za turnir.

Na finalu Lige šampiona 2022, navijačima je takođe bilo dozvoljeno da konzumiraju alkohol na stadionu Stade de Frans u Parizu tokom mečava od 18 časova po lokalnom vremenu, ali je bilo zabranjeno piti i kupovati alkohol na javnim mestima u blizini stadiona.


Pivo i vino bilo je dostupno na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i u Riju 2016, ali na odloženim Igrama u Tokiju 2020, koje su održane 2021. i bez gledalaca, prodaja alkohola je bila zabranjena.

Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR