Glas Javnosti

KNJIŽEVNA OLIMPIJADA: Sedam UČENIKA iz Vranja, Pirota i Prokuplja osvojilo PRVO MESTO!

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Republičko takmičenje "Književna olimpijada" održano je u Beogradu 23. maja. Konkurencija je bila velika i učestvovalo je preko 200 učenika iz Srbije. Prvo mesto osvojili su učenici vranjske, pirotske i prokupačke gimnazije kao i osnovci iz Niša, Leskovca i Babušnice

U takmičenju za završne razrede srednjih škola na ovogodišnjem republičkom takmičenju "Književna olimpijada", učenica Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju Mihaela Milenković i učenica Gimnazije u Pirotu Mila Milošev, kao i gimnazijalci iz Prokuplja Marija Lakićević i Mihajlo Marjanović, osvojili su prvo mesto sa po 20 poena.

Ova nagrada je kruna dosadašnjeg rada - ističe učenica vranjanske gimnazije Mihaela Milenković za Južne vesti.

Ona je, kako navode iz škole, u prethodne četiri godine osvojila preko dvadeset najviših priznanja i prvih nagrada, a posebno priznanje stiže od njene škole, jer je, kako ističu, u uslovima onlajn nastave i pored obimnog i zahtevnog gradiva četvrtog razreda, pokazala veliko znanje osvojivši maksimalnih 20 poena.

Sa osvojenim 2. mestom od učenika 4. godine izdvojili su se Milena Vučković iz Kuršumlije, Milica Milenković iz Niša, a na trećoj poziciji našao se i Mijat Savićević iz Kuršumlije.

U kategoriji srednjoškolaca 3. razreda, sa još 6 učenika, 3. mesto podelio je Nemanja Milić iz prokupačke Medicinske škole “Dr Aleksa Savić”.

Kako prenosi pomenuti portal, Republiko takmičenje okupilo je i osnovce. Rezultate u toj kategoriji ostvarili su Anđela Kukureković iz Niša, Leskovčanin Bogdan Mladenović i Julija Stanković iz Babušnice, koji su zauzeli prvo mesto.

Drugo mesto od osnovaca sa juga, pored učenika iz drugih krajeva Srbije, poneli su i Anđela Janićijev iz Pirota, Anđelka Lešnjak iz Blaca, Vera Jevtić iz Niša, Katarija Barjaktarović i Lana Marković iz Aleksinca, Ksenija Kostić i Miloš Stojković iz Vlasotinca i Sara Minić iz Kuršumlije.

Trećeplasirani osnovci na “Književnoj olimpijadi” bili su Emilija Petrović iz Babušnice, Jana Pavlović iz Svrljiga, Jelena Spasić iz Pirota, Nina Stanković iz Leskovca i Tara Popović iz Niške Banje.

Republičko takmičenje "Književna olimpijada" organizuje Ministarstvo prosvete i Društvo za srpski jezik i književnost.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR