Glas Javnosti

Lavrov: Zapad više voli da ne vidi nacističku suštinu režima Zelenskog

Svet
Autor: Glas javnosti

Geopolitički inženjeri Zapada više vole da ne vide nacističku suštinu režima ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Zapadni geopolitički inženjeri više vole da ne vide nacističku suštinu režima Zelenskog koji je javno za građane Donbasa rekao da nisu ljudi nego ‘stvorovi’ i pozvao i njih i sve Ukrajince koji osećaju bliskost sa ruskom kulturom da se kupe i idu u Rusiju ako im je stalo do budućnosti dece i unuka“, rekao je Lavrov.


„A istovremeno ne kriju planove zločinačkog kijevskog režima da povrate Krim i Donbas a zatim da tamo unište sve rusko i sve Ruse, pravno i fizički“, naveo je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je, takođe, ukazao da Generalni sekretarijat UN i IAEA ne reaguju na note koje svake nedelje stižu od Rusije i u kojima se skreće pažnja na to da ukrajinske snage gađaju Zaporošku nuklearku i pokušavaju da izvedu diverzije.


„Ne bismo želeli da se još jedan antiruski plan materijalizuje“, rekao je Lavrov.
Podsetimo, na Kahovsku HE izvedena je serija udara, zbog čega je brana probijena. Kijev je gađao hidroelektranu kako bi prebacio trupe sa hersonskog pravca u područje svojih ofanzivnih dejstava.

Glas javnosti/S04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR