Glas Javnosti

LAVROV: Zapad podržavajući Zelenskog podržava genocid

Svet
Autor: Glas javnosti

Privrženost zapadnih zemalja „formuli mira“ ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog govori o njihovoj spremnosti da podrže genocid, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Imajući u vidu da je Zelenski još pre tri godine, ili pre par godina, izjavio da, ako se neko od građana Ukrajine oseća kao Rus, onda radi budućnosti svoje dece i unuka treba da ode u Rusiju, imajući u vidu ono što su govorila gospoda (sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej) Danilov, (savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Mihail) Podoljak, da će posle vraćanja Krima i istočnih teritorija Ukrajine istrebljivati sve rusko tamo, sve do fizičkog uništenja ruskih državljana, takav stav Zapada i njegova privrženost isključivo toj varvarskoj, zverskoj formuli Zelenskog označava da su spremni da podrže genocid“, istakao je Lavrov na konferenciji za novinare u Keniji.


Šef ruske diplomatije je izjavu dao kao odgovor na jedno od pitanja Sputnjika, u vezi s afričkom inicijativom za rešavanje ukrajinske krize, koju je pokrenulo pet zemalja tog kontinenta, na čelu s Južnoafričkom Republikom.

„U vezi s afričkom inicijativom, Vašington i London, verovatno, ne mogu da prihvate, kao što su u više navrata javno govorili, bilo šta drugo osim takozvane formule mira Zelenskog, koju oni uključuju u sve dokumente G7, NATO-a, Evropske unije i zahtevaju od svih da je se pridržavaju. Podsetiću da ta formula označava povlačenje ruske vojske i odlazak Rusije sa svih teritorija – i Krima, i Donbasa, i drugih novih teritorija – Zaporoške, Hersonske oblasti“, naveo je Lavrov.


On je dodao da ta formula podrazumeva i osnivanje tribunala protiv Rusiej i ruskog rukovodstva, kao i ispaltu takozvanih reparacija.

„I tek posle svega toga Ukrajina će se milosrdno složiti da potpiše nekakav sporazum“, ironično je konstatovao Lavrov.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR