Glas Javnosti

KREMLJ: Svet je mnogo veći od Zapada

Svet
Autor: Glas javnosti

Sve više zemalja teži da izgradi normalne i ravnopravne odnose sa Moskvom, zasnovane na obostranom interesu i uzajamnom poštovanju, poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Argumenti Zapada o izolaciji Ruske Federacije su bez osnova, jer sve više zemalja želi da gradi odnose sa Moskvom na međusobnom poštovanju i ravnopravnosti, a njihov broj će svakako rasti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Odavno je svima postalo jasno da su takve rasprave apsolutno neodržive, jer je svet mnogo veći od zemalja kolektivnog Zapada. Vidimo da sve više zemalja teži da izgradi normalne i ravnopravne odnose sa Rusijom, zasnovane na obostranom interesu i uzajamnom poštovanju", kazao je Peskov.

Naglasio je da Moskva ne sumnja da će se taj proces nastaviti i da će se krug takvih prijateljskih zemalja proširiti.

Netačna pisanja medija o sastanku SAD, EU i Rusije pre operacije u Bakuu

Govoreći o pisanju "Politika", da su se navodno visoki zvaničnici iz SAD i EU sastali sa ruskim kolegama na tajnim hitnim razgovorima u Turskoj, sa ciljem da reše sukob oko Nagorno-Karabaha, Peskov je rekao da je Moskva imala "određene kontakte" sa Zapadom, ali ne i one o kojima je pisao pomenuti list.

Ranije je list "Politiko", pozivajući se na neimenovanog visokog diplomatu i zvaničnike Sjedinjenih Država i EU, preneo da su predstavnici EU, SAD i Rusije navodno vodili tajne pregovore o situaciji u Nagorno-Karabahu u Istanbulu, samo dan pre nego što je Azerbejdžan pokrenuo vojnu ofanzivu prošlog meseca kako bi zauzeo otcepljenu teritoriju pod kontrolom etničkih Jermena.


"Nije baš bilo tako kako navodi Politiko. Ima mnogo netačnosti i grešaka u tom materijalu. Bilo je određenih kontakata o Karabahu, oni su se desili, ali to nisu pregovori koji su tamo napisani", ukazao je portparol Kremlja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR