Glas Javnosti

PESKOV: Jermeni su bratski narod, saosećamo se sa njima

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparol Kremlja ističe da su odluke premijera Jermenije Nikola Pašinjana bile preteča svega što se danas dešava sa karabaškim Jermenima.

Rusija gleda na Jermene kao na bratski narod i saoseća sa karabaškim Jermenima, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dodao je i da Moskva ne bi želela da predsednik Rusije Vladimir Putin nekada u budućnosti bude primoran da otkaže svoju posetu Jermeniji, usled novih koraka na koje se odlučuje Jerevan, te da su preteča svega onoga što se danas dešava bile odluke premijera Jermenije Nikola Pašinjana.

Peskov je tako prokomentarisao poslednja dešavanja i današnju vest da je parlament Jermenije izglasao usvajanje Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda u Hagu.

U tom kontekstu, Peskov je dodao da Moskva ima određena pitanja za Jerevan, te da bi Kremlj bio primoran da potraži nova diplomatska rešenja, ukoliko bi Jermenija zaista ratifikovala Rimski statut.

Takođe, on ističe da se ne slaže sa izjavama jermenskog rukovodstva, koje su usmerene protiv ODKB-a i drugih mehanizama, rekavši da bolje od toga Jermenija ni nema. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR