Glas Javnosti

KREMLJ SE NADA SKOROM ZAVRŠETKU DEJSTAVA U UKRAJINI! Možda diplomatija ali ima i uslova

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da se nada da će ili ciljevi specijalne operacije u Ukrajini u dogledno vreme biti ostvareni ili će se operacija završiti pregovorima.

„Mi se, zapravo, nadamo da će u narednim danima, u doglednoj budućnosti, ciljevi ove operacije biti ostvareni ili će se operacija završiti pregovorima ruske i ukrajinske delegacije", istakao je Peskov u intervjuu za britanski TV kanal „Skaj Njuz“.

Kako je dodao, ruski vojnici čine sve što je moguće kako bi operacija završila.

Kraj operacije zavisi od prihvatanja ruskih uslova

On je ocenio da se operacija može završiti diplomatskim putem, ali da to zavisi od ukrajinskog stava i prihvatanja ruskih uslova.

„Da, može. To će u značajnoj meri zavisiti od doslednosti ukrajinskog stava i u kojoj meri će biti spremni da prihvate naše uslove", objasnio je Peskov.

On je potvrdio da je Rusija spremna da omogući komforne uslove za nastavak pregovora sa Ukrajinom,prenosi Sputnjik.

„To je bio gest dobre volje (smanjenje vojne aktivnosti oko Kijeva i Černjigova) da bi se pokazalo da je Rusija zaista spremna da omogući komforne uslove za nastavak pregovora“, istakao je Peskov.

Jedan od ciljeva operacije - sprečavanje trećeg svetskog rata

Portparol je takođe objasnio da je jedan od ciljeva operacije sprečavanje pretnje od izbijanja trećeg svetskog rata, uključujući protiv zemalja NATO-a, koje poseduju nuklearno oružje.

„Zamislite situaciju kada član NATO-a, Ukrajina, koja razmišlja o povratku Krima napada Rusiju i ruski Krim. Primenjujući član 5 Statuta NATO-a, zemlje Alijanse koje poseduju nuklearno oružje, moraće da zaštite Ukrajinu i to bi moglo da znači treći svetski rat. Svrha onog što se sada radi je da nas zaštiti od bilo kakve potencijalne pretnje od takvog rata“, objasnio je Peskov.

Marijupolj će biti oslobođen od nacističkih bataljona

On se osvrnuo i na dešavanja u Marijupolju i Buči, rekavši da u Rusiji ima mnogo svedoka događaja u Marijupolju i Buči, koji su svedočili o strašnim akcijama od strane nacističkih bataljona.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR