Glas Javnosti

Južnokorejac UNAKAZIO prodavačicu od BATINA jer je mislio da je feministkinja

Svet
Autor: Glas javnosti

Takođe je napao još jednog kupca, u svojim 50-im godinama, koji je pokušao da interveniše.

Na snimcima video nadzora moglo je da se vidi kako muškarac u svojim 20-im godinama ulazi u prodavnicu u jugoistočnom gradu Džindžu posle ponoći i udara ženu pesnicama i nogama.


Takođe je napao još jednog kupca, u svojim 50-im godinama, koji je pokušao da interveniše. Policija je saopštila da je on napao ženu jer je imala kratku kosu, pa je pretpostavio da je feministkinja.


"Pošto imaš kratku kosu, mora da si feministkinja. Ja sam muški šovinista i mislim da feministkinje zaslužuju da budu napadnute", rekao joj je on, prema policijskim komentarima koje je objavio list Korea Herald.


Nastavio je sa batinama sve dok ga nije zaustavila policija koja je stigla na lice mesta. Vlasti su saopštile da je bio u pijanom stanju i da je ranije dijagnostikovan i lečen od šizofrenije.


Među ekonomski naprednim zemljama, Južna Koreja se često rangira kao jedna od najgorih za zaposlene žene, sa lošom rodnom ravnopravnosti.

Antifeministički osećaj se takođe povećao poslednjih godina – posebno među mladićima koji smatraju da su bili u nepovoljnom položaju zbog obrnute diskriminacije.


Nakon napada u petak, žena, u svojim 20-im godinama, zadobila je ozbiljne povrede uha i ligamenata, ali nije životno ugrožena, saopštila je policija. Mušterija koja je intervenisala takođe je pretrpela prelom lica i ramena nakon što je udarena stolicom.

Policija je saopštila da je u nedelju podnela zahtev za izdavanje naloga za zadržavanje navodnog počinioca u pritvoru.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR