Glas Javnosti

Herojski podvig radnice na pumpi: Spasila dvoje dece sigurne smrti

Svet
Autor: Glas javnosti

Kako je saopštio portparol vatrogasne jedinice, to je bilo spasavanje u poslednjem trenutku

Tog jutra oko 5.30 sati, Petra von Aks iz nemačkog grada Dirmingen, šetala je kuče u blizini svog doma i benzinske pumpe na kojoj radi. Odjednom je osetila dim i shvatila da je u stanu u prizemlju zgrade pored benzinske pumpe buknuo požar.


Nije časila ni časa i odmah je alarmirala kolegu sa pumpe.

"Znali smo da moramo brzo da reagujemo i da odmah izbavimo ljude. U tom stanu ima dvoje dece. Razbila sam staklo na komšijskom prozoru i ušla u stan. Izneli smo dečaka i devojčicu i probudili ostale stanare", ispričala je ova hrabra žena.


Kako je saopštio portparol vatrogasne jedinice, to je bilo spasavanje u poslednjem trenutku.

"Kada smo stigli ceo stan je već bio u plamenu. Ovi ljudi su spasili decu, rizikovali su svoje živote. Samo nekoliko udisaja dima je dovoljno da se čovek otruje. Dečak je spavao na kauču u dnevnoj sobi, srećom nije bio u svojoj sobi gde je i izbio požar. Nažalost, u požaru su stradali kuče i mačke koji su bili u stanu", naveo je portparol vatrogasne stanice.


Dečak (13) i devojčica (16) zatražili su pomoć lekara jer su se nagutali dima. Oni inače u stanu žive sa samohranom majkom koja u trenutku požara nije bila u kući. Policija nije želela da saopšti gde je majka bila kad je izbio požar u stanu.

U gašenju plamena učestvovao je veliki broj vatrogasaca i zbog činjenice da se benzinska pumpa nalazi odmah pored. Istraga o uzrocima je u toku.

Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR