Glas Javnosti

HEROJI RUSIJE: Šojgu uručio ordenje za hrabrost vojnicima koji su odbili napad dronovima iznad Crnog mora (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Sergej Šojgu uručio je Orden za hrabrost vojnicima koji su sprečili napad dronovima iznad Crnog mora, saopštio je vojni resor.

"Od srca vam čestitam ove nagrade i zahvaljujem vam se na službi. Uradili ste ono što ste morali, šta vam je služba nalagala. Niste se pogubili, pokazali ste snalažljivost, sigurnost, i u nekoj meri požrtvanost. Ne bi svako na taj način odgovorio protivniku", rekao je načelnik Ministarstva odbrane.

Šojgu je izrazio nadu da će nagrađeni vojnici nastaviti da uz veru i pravdu služe svojoj zemlji, svom pozivu i mornarici.


Svečana dodela nagrada održana je u Centru za kontrolu nacionalne odbrane Rusije.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, u ranim jutarnjim satima 22. marta, neprijatelj je pokušao da napadne brodove Crnomorske flote i civilne brodove u Sevastopolju.


Međutim, stariji mornar Marina Falejeva i glavni starešina Tatjana Celujko, na vreme su otkrile i odgovorile na napade, uništivši dronove koji su se kretali u pravcu baze iz malokalibarskog naoružanja.

Osim njih dve, ordenom za hrabrost odlikovan je i načelnik dežurne službe kapetan 3. ranga Vladimir Gorban, koji je učestvovao u uništavanju ciljeva.

Od jula prošle godine ukrajinski dronovi periodično pokušavaju da napadnu Sevastopolj, glavnu bazu Crnomorske flote, kao i druge objekte na Krimu. Mete napada bili su štabovi flote, energetski objekti i vojni aerodromi.

Glas javnosti/RT Balkan


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR