Glas Javnosti

UKRAJINSKI DRONOVI NAPALI SEVASTOPOLJ: Rusi celu noć lansirali krstareće rakete i dronove kamikaze!

Svet
Autor: Glas javnosti/Kurir

Mihail Razvozhaev guverner Sevastopolja, oglasio se na Telegramu rano jutros i saopštio da je ruska PVO iznad mora u blizini ovog grada oborila dva ukrajinska drona.

"Opet napad ukrajinskih besiplotnih letelica. Trenutna situacija: dve bespilotne letelice oborene iznad mora. Naše snage nastavljaju da odbijaju napad", napisao je Guverner Sevastopolja.

Za sad drugih informacija nema.

Međutim sreda uveče i noć sreda na četvrtak na nebu Ukrajine dominirali su dronovi kamikaze Šahid 136 i krstareće rakete.

U pitanju su krastareće rakete tipa kalibr koje su lansirane sa podmornica u Crnom moru. Snažne eksplozije su odjeknule u centralnoj i zapadnoj Ukrajini. Na meti dronova i raketa bile su Sumska i lavovska oblast gde je zabeleženo 5 detonacija. Ukrajinska PVO dejstvovala je u okolini Nikolajeva i Odese. Eksplozije su odjeknule i u Kremenčugu, Kirovgradskoj oblasti, kao i Čerkaskoj.

Ukrajinsko vazduhoplovstvo navelo je da je njihova PVO tokom noći oborila 16 krstarećih raketa od 32 projektila koliko je bilo lansirano na ciljeve u centralnoj i zapadnoj Ukrajini.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR