Glas Javnosti

ODLIKOVANI RUSKI PILOTI KOJI SU SRUŠILI AMERIČKI DRON: Ministar Šojgu im uručio priznanja i pohvale (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu uručio je državna priznanja pilotima Su-27 koji su sprečili američki dron MK-9 da naruši granice privremenog režima vazdušnog prostora uspostavljenog za specijalnu vojnu operaciju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Kako je u kratkom saopštenju dodato granice područja ruskog delovanja su saopštene svim korisnicima međunarodnog vazdušnog prostora i objavljene u skladu sa međunarodnim standardima.

"Dana 14. marta 2023. godine u jutarnjim satima, ruski sistemi kontrole vazdušnog prostora su otkrili američku bespilotnu letelicu MQ-9 koja leti iznad Crnog mora u blizini poluostrva Krim u pravcu državne granice Ruske Federacije.

 


Dron je poleteo sa isključenim transponderima, narušivši granice privremenog režima vazdušnog prostora uspostavljenog za specijalnu vojnu operaciju, saopšteno svim korisnicima međunarodnog vazdušnog prostora i objavljeno u skladu sa međunarodnim standardima.

Dežurni borbeni avioni protivvazdušne odbrane krenuli su da identifikuju uljeza. Usled brzog manevrisanja oko 9.30 časova po moskovskom vremenu, dron MQ-9 je ušao u nevođeni let uz gubitak visine i sudario se sa površinom vode. Ruska letelica nije koristila oružje, nije došla u kontakt sa bespilotnom letelicom i bezbedno se vratila na svoj matični aerodrom.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR