Glas Javnosti

DRAMATIČNO! RUSI NEMAJU MILOSTI: Teškom artiljerijom potpuno uništavaju Bahmut

Svet
Autor: Glas javnosti

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar rekla je na društvenoj mreži Telegram da Rusi artiljerijom uništavaju Bahmuta, a dovode i profesionalne padobrance.

„Neprijatelj polako napreduje u samom Bahmutu, artiljerijom potpuno razarajući grad. Osim toga, neprijatelj dovodi profesionalne padobrance. Teške borbe se nastavljaju sa različitim rezultatima. U trenutnoj situaciji naši vojnici daju sve od sebe, a još više. “, rekao je Maljar.


Ona je navela da su ukrajinske snage oslobodile oko 20 kvadratnih kilometara teritorije od ruskih snaga oko istočnog Bahmuta.

„Urajci su poslednjih dana oslobodili oko 20 kvadratnih kilometara teritorije od ruskih snaga oko istočnog Bahmuta“, rekla je ona.


Podsećanja radi, izveštaj Instituta za proučavanje rata (ISV) pokazuje da razmeštanje niskokvalifikovanih ruskih snaga na bokovima oko Bahmuta ukazuje da je rusko Ministarstvo odbrane odustalo od opkoljavanja ukrajinskih snaga u ovom gradu.

Rusko Ministarstvo odbrane je verovatno počelo da odbacuje prioritet nastojanjima Bahmuta u januaru 2023. kada je Ministarstvo odbrane prestalo da regrutuje Vagnerovu grupu, što je verovatno navelo Prigožina da pojača napore na liniji Soledar-Bahmut u januaru i javno se požali na nedostatak podrške Ministarstva odbrane.


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR