Glas Javnosti

Da li su Simpsonovi pre 29 godina predvideli aktuelne vesti o hapšenju Trampa i Barbi?

Svet
Autor: Glas javnosti

Ljubitelji „Simpsonovih“ ubeđeni su da je animirana TV emisija još jednom predvidela dva nepovezana aktuelna događaja koja su se dogodila istog dana, a radi se o hapšenju Trampa i filmu „Barbi“.

Naime, korisnici društvenih mreža još jednom su pripisali sposobnost predviđanja budućnosti kreatorima serije zarad optužbi protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i histerije oko filma „Barbi“ Grete Gervig.

Hapšenje predsednika i barbi lutka su bile tačke zapleta u epizodi „Simpsonovi“ iz 1994. godine, pod nazivom „Lisa vs. Malibu Stacy“.


Tužilac Krivičnog suda na Menhetnu optužio je Trampa po 34 tačke optužnice koje ga terete za krivotvorenje poslovnih podataka. Ovaj razvoj događaja slučajno se poklopio s objavljivanjem novog trejlera za film „Barbi“ u kojem glume Margo Robi i Rajan Gosling.

Scena u epizodi prikazuje TV program u kojem voditelj Kent Brokman, pominje kampanju Lise Simpson, kojom želi da natera kreatore barbi lutke da predstave njenu feminističku verziju koja će osnaživati mlade devojke.


„Iako je bilo neuobičajeno provesti 28 minuta izveštavajući o lutki, ovom reporteru je bilo nemoguće da prestane da priča. To su zaista fascinantne vesti, ljudi. Laku noć“, kazao je.

Zatim, u tipičnom zaokretu, Brukman zaključuje segment objavom da je predsednik uhapšen.

Epizoda se odigrala devedesetih, kada je popularnost igračke bila na vrhuncu i stoga nije bila neobična referenca u medijima u to vreme.

Možda je pronicljivija bila premisa epizode da se Barbin imidž preobrazi tako da odražava moderne feminističke vrednosti.

Ove prognoze se pridružuju dugačkom nizu predviđanja „Simpsonovih“ koja će se navodno ostvariti. U prošlosti su bili zaslužni za „predviđanje“ mnogo toga – od nereda u Kapitolu do toga da Kamala Haris postane potpredsednica.


Tako su na društvenim mrežama ostali oduševljeni još jednom „tačnom prognozom“ u nizu te su komentarisali da je „najluđa“ do sad jer veže dva aktuelna događaja, kao i da scena iz epizode „doslovno prikazuje današnje (4. april) vesti“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR