Glas Javnosti

ZAVRŠENO SUĐENJE TRAMPU: Porno glumica dužna da mu plati više od 120.000 dolara

Svet
Autor: Glas javnosti

Deveti okružni apelacioni sud naložio je Danijelsovoj da plati Trampu advokatske troškove zbog tužbe za klevetu koju je protiv njega podnela 2018.

ivši američki predsednik Donald Tramp dobio je oko 121.972 dolara advokatske naknade od zvezde filmova za odrasle Stormi Danijels samo nekoliko sati nakon što se pojavio na sudu u vezi sa tajnim isplatama novca glumici tokom predsedničke kampanje 2016.

Deveti okružni apelacioni sud naložio je Danijelsovoj da plati Trampu za advokatske troškove nastale tokom tužbe za klevetu koju je protiv njega podnela 2018, objavio je "Hil".

Tužba, koja je odbačena kasnije te godine, zasnovana je na Trampovom tvitu koji sugeriše da je Danijelsova lagala da joj je nepoznati muškarac pretio 2011. u vezi sa navodnom aferom koju je imala sa bivšim predsednikom.


Sud je odlučio da su naknade koje je Tramp tražio bile razumne, što je pravni tim glumice osporavao, navodi se u sudskim dokumentima.

Danijelsovoj, čije je pravo ime Stefani Kliford, naloženo je da plati Trampove pravne troškove kada je slučaj odbačen. Danijelsova je potom uložila žalbu Vrhovnom sudu, koji je prošle godine odbio da se time bavi.

Danijelsova je ranije rekla da će "otići u zatvor" pre nego što će isplatiti bilo kakav novac bivšem predsedniku.

"Ići ću u zatvor pre nego što ću platiti čak i peni", rekla je nakon što je savezni apelacioni sud prošle godine potvrdio odluku kojom joj je naloženo da plati Trampu 300.000 dolara advokatskih troškova.

Trampov sin Donald Tramp mlađi objavio je u utorak na Tviteru da je ova suma samo deo od otprilike 500.000 dolara koje Danijelsova već duguje Donaldu Trampu.

Advokat Harmet Dilion, koji vodi jednu od advokatskih kancelarija koja je zastupala Trampa u slučaju klevete, čestitao je Trampu preko Tvitera.


"Čestitam predsedniku Trampu na ovoj konačnoj pobedi advokata u njegovu korist", naveo je Dilion. "Zajedno, naša firma je dobila više od 600.000 dolara na ime advokatskih naknada u njegovu korist u besmislenoj parnici koju je pokrenula Stormi Danijels".

Tramp se u utorak izjasnio da nije kriv po 34 tačke optužnice, uključujući falsifikovanje poslovnih zapisa u vezi sa isplatama Danijelsovoj uoči predsedničkih izbora 2016. kako bi je sprečio da razgovara o navodnoj aferi sa Trampom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR