Glas Javnosti

BROJE SE ŽRTVE RUSKOG NAPADA: Najmanje jedna osoba poginula u Kijevu, 16 ranjeno! U Zaporožju i Nikolajevu desetoro povređenih

Svet
Autor: Glas javnosti

Najmanje jedna osoba je poginula, a 16 je ranjeno u Kijevu u novogodišnjoj noći tokom ruskog raketnog udara na prestonicu, saopštila je 31. decembra Gradska vojna uprava Kijeva, prenosi Kyivndepedent.

Ranjenim žrtvama je ukazana lekarska pomoć, saopštile su lokalne vlasti i dodale da je jedan od njih u "izuzetno teškom" stanju.

Zamenik šefa kabineta predsednika Kirilo Timošenko rekao je da su vazduhoplovne snage Ukrajina 31. decembra oborile sedam vazdušnih ciljeva u blizini Kijeva, a da su raketni ostaci pogodili civilnu infrastrukturu u nekoliko okruga širom grada. On nije otkrio broj raketa koje je Rusija ispalila na Kijev.

Najmanje pet okruga u zapadnom, centralnom, južnom i istočnom delu Kijeva pretrpelo je napade, prema novim izveštajima.

U centralnom Pečerskom okrugu oštećeni su hotel Alfavito i nekoliko obližnjih zgrada, uključujući koncertnu dvoranu Ukrajinska palata.

U zapadnom Solomjanskom okrugu, gde je najmanje jedna osoba poginula, oštećeni su još jedan hotel i jedna stambena zgrada, navodi Timošenkova. Rubovi projektila oštetili su i zgrade na teritoriji stadiona Temp u najzapadnijem Svjatošinskom okrugu, dodao je on.

U južnom Holosijevskom okrugu oštećeni su poljoprivredna zgrada i automobil, ali nije bilo žrtava, rekla je Timošenkova. Pogođen je i istočni Dnjeprovski okrug na levoj obali reke Dnjepar, ali nema više detalja o razaranjima ili žrtvama.

U Zaporožju su pogođeni stambeni objekte, četiri osobe su povređene, među kojima 14-godišnja devojčica i trudnica, saopštio je zamenik predsedavajućeg Kancelarije predsednika Ukrajine Kirilo Timošenko.

Kao rezultat napadana Nikolajev, šest osobaje povređeno, od toga troje u teškom stanju.

Portal Unian navodi da je u Hmeljnickoj oblasti sedmoro povređenih u napadu.

U napadu na industrijsku zonu u Kramatorsku nije bilo povrđenih.

Glas javnosti/Kyivindepedent

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR