Glas Javnosti

MASOVNI RUSKI NAPAD NA VOJNE I ENERGETSKE OBJEKTE UKRAJINE: Obustavljena proizvodnja i remont tehnike i municije

Svet
Autor: Glas javnosti

Oružane snage Rusije izvele su masovan raketni napad na ukrajinske objekte usled čega je obustavljena proizvodnja i remont ukrajinske vojne tehnike i municije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Oružane snage Rusije su 29. decembra izvele masovan napad visoko preciznim oružjem dugog dometa vazdušnog i morskog baziranja na sistem vojne komande i energetske objekte koji su obezbeđivali rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine. Cilj napada je postignut, svi predviđeni objekti su pogođeni“, saopštilo je Ministarstvo.


Kako je precizirano, usled udara „obustavljena je proizvodnja i remont vojne tehnike i municije, a takođe je obustavljeno prebacivanje rezervi Oružanih snaga Ukrajine iz zapadnih regiona Ukrajine“. Takođe se navodi da je strano oružje, koje je isporučeno ukrajinskoj vojsci, blokirano u pozadinskim područjima.
U pravcu Kupjanska i Krasnog Limana ruska vojska je u toku proteklog dana likvidirala 100 ukrajinskih vojnika. Uništeno je i sedam oklopnih vozila, dva pikapa, i pet automobila.



Lovačka avijacija Rusije je za dan oborila ukrajinski avion MiG-29 i dva helikoptera Mi-8.
Ruske raketne snage i artiljerija uništili su u DNR dva američka radara, a u Sumskoj oblasti radar protivvazdušnog raketnog sistema S-300.

U pravcu Donjecka u toku proteklog dana likvidirano je do 50 ukrajinskih vojnika, kao i sedam jedinica vojne tehnike, dok je u pravcu Južno-Donjeck ruska vojska za dan likvidirala preko 70 ukrajinskih vojnika i 11 jedinica vojne tehnike.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR