Glas Javnosti

BRITANIJA JAVLJA: Vagner grupa raspoređena na istoku Ukrajine

Svet
Autor: Glas javnosti

Plaćenici ruske grupe Vagner raspoređeni su na istoku Ukrajine, objavilo je britansko Ministarstvo odbrane koje ocenjuje da bi oko 1.000 boraca te grupe moglo biti raspoređeno u zemlji.

„Privatna ruska vojna grupa Vagner raspoređena je na istoku Ukrajine“, objavilo je ministarstvo na Tviteru.


„Mogli bi rasporediti više od hiljadu plaćenika“, dodaje se.

Vagner grupa, za koju se smatra da je bliska predsedniku Vladimiru Putinu, već je delovala u Maliju, Libiji i Siriji, prenosi agencija Frans pres.

"Zbog teških gubitaka i uveliko blokiranog napretka u invaziji (na Ukrajinu), Rusija je verovatno bila naterana da razmesti članove Vagnera u Ukrajinu na uštrb operacija u Africi i Siriji", ocenjuje London, a prenosi Blic.

Po jednom zapadnom zvaničniku, ruske snage koncentrišu napore u Ukrajini na Donbas gde se suočavaju s "najbolje opremljenim i najbolje obučenim ukrajinskim snagama".

Stoga ih, dodaje izvor, "pokušavaju da okruže separatističke snage, uz pomoć ruskih snaga i pripadnika grupe Vagner u regionu Lugansk i Donjeck".

Grupa Vagner nalazi se među ruskim kompanijama i pojedincima obuhvaćenim novim sankcijama koje je u četvrtak doneo London kao reakciju na rusku invaziju na Ukrajinu 24. februara.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR