Glas Javnosti

PAO MARIUPOLJ! Kadirov sa svojim borcima čisti grad, Putin ga unapredio (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko izjavio je danas da je njegov grad u rukama ruske vojske.

Nije sve u našoj moći. Mi smo, nažalost, danas u rukama okupatora - rekao je Bojčenko u televizijskom intervjuu emitovanom uživo.

Ne zna se da li se u gradu još vode borbe, ali je neophodna kompletna evakuacija grada, poručio je Bojčenko.


Da jedinice Donjecke Narodne Republike u potpunosti kontrolišu predgrađe Mariupolja, potvrdio je i predstavnik Narodne milicije Eduard Basurin.

 Na prvu liniju fronta stigao je i Kadirov sa dodatnom tehnikom, s ciljem da podigne borbeni duh ruskih snaga, koje očekuju da grad bude osvojen u narednim danima.



Ranije su neimenovani izvori saopštavali da je Kadirov stigao u Marijupolj kako bi preuzeo komandu nad svojim borcima u završnici osvajanja grada.



Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je ukaz o dodeli vojnog čina „general-potpukovnik“ šefu Čečenske Republike Ramzanu Kadirovu. To je izjavio predsednik Parlamenta Čečenske Republike Magomed Daudov. "Dragi prijatelji! Od sveg srca čestitam mom dragom bratu, šefu Čečenske Republike, heroju Rusije Ramzanu Ahmatoviču Kadirovu na dodeli vojnog čina general-potpukovnika Ukazom predsednika Rusije, vrhovnog komandanta Vladimira Putina! napisao je Daudov na svom Telegram kanalu. On je takođe napomenuo da se doprinos Kajdrova pobedi nad međunarodnim terorizmom u Čečeniji i očuvanju integriteta Rusije ne može preceniti. Kadirov je ranije rekao da su svi muškarci iz njegove porodice sada u Ukrajini i da učestvuju u ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR