Glas Javnosti

NE RAZMATRA SE IDEJA O NUKLEARNOM ORUŽJU: Peskov odlučan

Svet
Autor: Glas javnosti

Niko u Rusiji ne razmatra ideju upotrebe nuklearnog oružja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu američkoj stanici PBS.

Peskov je odgovorio odrično na pitanje da li je predsednik Vladimir Putin ranije sugerisao da bi Rusija upotrebila atomsko naoružanje ukoliko se treća strana umeša u konflikt u Ukrajini.



"Mislim da nije tako. Ali, bio je vrlo odlučan kada je rekao ‘ne mešajte se, ako to uradite, imamo mogućnost da to sprečimo i kaznimo sve one koji se mešaju“, rekao je portparol Kremlja.

Na pitanje da li može da odbaci mogućnost upotrebe nuklearnog oružja u ovom konfliktu u ime Rusije, Peskov je rekao da „niko ne razmišlja ni o ideji upotrebe atomskog naoružanja“, prenosi N1.

On je ocenio da su prilično uznemirujuće nedavne izjave predsednika SAD Džozefa Bajdena.

"To je prilično uznemirujuće. Pre svega, to je lična uvreda i teško je zamisliti mesto za lične uvrede u retorici jednog političkog lidera, a naročito političkog lidera najveće zemlje u svetu, SAD. Veoma nam je žao zbog toga", naglasio je Peskov.

On je dodao da je neprihvatljiva izjava Bajdena o tome da li Putin treba ili ne treba da bude na vlasti u Rusiji i da nije na predsedniku SAD da odlučuje o tome ko će biti i ko je predsednik Rusije, nego narod Rusije odlučuje o tome na izborima.

Peskov je rekao da su zapadne zemlje objavile totalni ekonomski rat Rusiji i da ova zemlja mora da se prilagodi novim uslovima i novoj realnosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR