Glas Javnosti

KLUBU PRETI TUŽBA FUBALERA: Dug igračima blizu pola miliona evra

Sport
Autor: Glas javnosti

Plan je bio, sa ljudima iz vrha vlasti, da “Dubočica” dobije pojačanja u upadne u Super ligu, ali se od toga odustalo, navodi jedan od fudbalera.

Fudbaleri Gradskog fudbalskog kluba “Dubočica” u Leskovcu presavili su tabak i spremaju se da tuže ovaj klub za neisplaćene zarade, stanarinu i tople odbroke u iznosu od skoro 450.000 evra.

Kako za Rešetku kažu sami fudbaleri, samo na ime zarada im se duguje preko 30 miliona dinara.

“To je za 5 miliona manje od iznosa koji je samo Grad Leskovac izdvojio u ovoj godini na ime finansiranja sportskih klubova. Tačnije, ‘Dubočica’ je dobila ove godine istorijski najviše – 25,5 miliona”, navodi jedan od igrača.


Kako dodaje, plan je bio, sa ljudima iz vrha vlasti, da “Dubočica” dobije pojačanja u upadne u Super ligu, ali se od toga odustalo.

“Kada je došao Terzić, koji je bio spreman da pomogne klubu, i pročešljao papire, čovek je odlučio da se povuče. Za celu situaciju nije znao ni sam gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je bukvalno poludeo od besa nakon što mu je predočena stvarna finansijska situacija”, dodaje naš izvor.

Šansi ipak ima da se stvari reše, naglašava, ako se, kako kaže, nađu pare.


“Možda smo spremili tužbe, već su napisane, ali zakonski rok da ih predamo, još uvek nije prošao. Njega moramo da ispoštujemo”, zaključuje on.

Inače, predsednik kluba je vlasnik “Kanis”, Dejan Savić. Do zatvaranja ovog teksta, on nije odgovarao na naše pozive.

Ali njega trenutno muči i druga muka jer je “Dubočica” od strane EUFA optužena za nameštanje utakmica, o čemu je Rešetka pisala već u nekoliko navrata.

Glas javnosti/Rešetka

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR