Glas Javnosti

VUČIĆ RAZGOVARAO SA DI MAJOM O NASTAVKU BILATERALNE SARADNJE : Evo koje su teme još bile povod susreta

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Italije Luiđijem di Majom o daljem razvoju bilateralne saradnje, evrointegracijama Srbije, geopolitičkim prilikama i regionalnim odnosima.

Di Majo je rekao da Italija prepoznaje sve što je Srbija uradila na putu ka Evropskoj Uniji, posebno kada je reč o ustavnim i drugim reformama, koje su omogućile otvaranje klastera četiri u pristupnim pregovorima, saopštio je Vučićev kabinet.

„Italija je snažan zagovornik približavanja Zapadnog Balkana evropskoj porodici i mi ulažemo velike napore kako bismo našim partnerima iz EU objasnili situaciju u regionu i potrebu za proširenjem. EU mora da pruži veću ekonomsku podršku regionu“, kazao je Di Majo.


Vučić je zahvalio Italiji „na otvorenoj i kontinuiranoj podršci“ evropskim integracijama Srbije, navodeći da ceni ličnu podršku Di Maja naporima Srbije na svom evropskom putu, piše u saopštenju Beta

On je, kako se navodi, rekao da je Italija među vodećim stranim investitorima u Srbiji, ubedljivo prvi strani partner prema vrednosti investicija, a na drugom mestu prema broju realizovanih projekata.

"I pored toga nastavljamo da stvaramo još stimulativnije poslovno okruženje, kako bismo privukli nove strane ulagače", dodao je Vučić.


Vučić je kazao da Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom, kao jedinim načinom za postizanje obostrano prihvatljivog dogovora, i dodao da su mir, stabilnost i saradnja od najveće važnosti za budućnost Zapadnog Balkana, navodi se.

Po pitanju sukoba u Ukrajini, Vučić je još jednom ukazao da je Srbija privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta svake zemlje, kao jednog od osnovnih principa međunarodnog prava sadržanog u Povelji Ujedinjenih nacija, i da je spremna da pomogne Ukrajini, u skladu sa svojim mogućnostima, dodaje se.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP