Glas Javnosti

VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREMIJERIMA SEVERNE MAKEDONIJE I ALBANIJE : Zajedno odlučuju o odlasku u Brisel

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je razgovarao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim o predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan u Briselu, a odluku o tome da li će prisustvovati tom skupu sva trojica će saopštiti sutra.

„Dogovorili smo se da ćemo, nakon konsultacija sa našim vladama i savetnicima, sutra u podne objaviti odluku o tome da li ćemo prisustvovati skupu u Briselu“, napisao je Vučić na svom Instagramu.

Dodao je da je sa Ramom i Kovačevskim razmenio mišljenja i o budućim koracima zajedničke inicijative Otvoreni Balkan, pre svega o sajmu vina koji će okupiti najbolje vinare iz regiona, kao i o narednom sastanku na kojem će razmotriti brojna pitanja od interesa za građane tri države.


- Zajedno se borimo za jasnu perspektivu Zapadnog Balkana, još jaču saradnju i bolje povezivanje -  naveo je Vučić na Instagramu.

Samit EU - Zapadni Balkan, na kojem bi trebalo da se sastanu zvaničnici Evropske unije i lideri zemalja Zapadnog Balkana, trebalo bi da se održi uoči junskog samita EU i to u četvrtak 23. juna u Briselu prenosi Fonet

Predsednik Vučić je ranije rekao da Srbiji u junu neće otvoriti nijedno pregovaračko poglavlje. S druge strane, Severna Makedonija očekuje da konačno otvori pristupne pregovore sa EU.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP