Glas Javnosti

SAUDIJSKA ARABIJA I SRBIJA PLANIRAJU NOVE PROJEKTE: Vučić razgovarao sa visokim arabijskim zvaničnikom

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar turizma Saudijske Arabije i predsedavajući Saudijskog fonda za razvoj Ahmed Bin Akila el Hatiba razgovarali su danas u Beogradu o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje.

Sagovornici su se, kako je navedeno u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije, saglasili da treba iskoristiti potencijale za unapređenje saradnje, a Vučić je pozvao investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiji i sarađuju sa srpskim privrednicima.

Vučić i El Hatib su razgovarali i o konkretnim projektima u oblasti turizma, saobraćaja i energetike, kao i o stvaranju uslova za lakše povezivanje dve zemlje i njenih gradjana i poslovnih ljudi, što podrazumeva i jačanje pravnog okvira saradnje.


Ističe se da je Vučić izrazio nadu da će Saudijska Arabija u što skorijem roku otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu i time dodatno intenzivirati sve vidove dalje saradnje.

El Hatib je Vučiću preneo pozdrave saudijskog kralja Salmana i prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, kojima je Vučić uputio poziv da posete Srbiju.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim pitanjima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR