Glas Javnosti

VUČIĆ POSLAO VAŽNU PORUKU TOKOM OBILASKA RADOVA: Najkasnije do 2028 Beograd će imati najmoderniji metro!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik je radove obilazio sa ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem a u toku obilaska je rekao da se vidi razlika u odnosu na prethodni put kad je tu bio.

Vučić je rekao da je u poređenu sa onim što su videli poslednji put, ovo što su zatekli danas neuporedivo.

- Bitno je da Beograd najkasnije 2028. godine dobije svoj metro i da možemo da se pohvalimo da spavamo u red zemalja koji imaju najmoderniji metro, ali i generalno celu saobraćajnu infrastrukturu - rekao je Vučić.

Kako kaže, uložen je veliki novac i to u jeku koronavirusa. Dodaje da nje ovo jedando najboljih ugovora koje je neko mogao da potpiše i zahvalio se francuskim prijateljima na tome.


Kako kaže, moramo zajednički da nastavimo da se borimo. Da čuvamo, gradimo svoju zemlju i da guramo napred

- Imaćemo tri linije, povezaćemo sve krajeve grada. To će biti ogromna pomoć i podrška u rešavanju saobraćajnih problema, ali i doprineti razvoju beogradske, ali i srpske ekonomije - rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara, po pitanju infrastrukturalnih projekata koji su trenutno u izgradnji, kao i prioritetima u izradi istih, Vučić je rekao da bi voleo kada bi mogli da biraju prioritete, ali da nažalost, kako kaže, oni biraju nas.


- Nismo zaustavili ni jeda projekat koji je potpisan, sve što je krenulo da se gradi, gradi se i dalje - rekao je Vučić.

Kako kaže, sve ide po planu i projektu, dodaje da uskoro očekuje potpisivanje i novih projekata.

- Stopa rasta će svuda u svetu i Evropi biti manja, i mi opet očekujemo da ćemo i ove godine, pojedinačno posmatrano biti u prvih 5, 6 zemalja po stopi rasta, zato moramo da ubrzamo sve radove - rekao je Vučić i dodao da, kada je u pitanju energetika, mora da se napravi dobar plan po pitanju osiguranja gasa i kupovini.

Kako kaže, nada se da će dobiti dozvolu i da će moći u Srbiji da se gradi skladište gasa.

- Ako nam neko iseče gas, mi ne možemo da izvučemo dovoljno gasa iz Banatskog dvora, treba nam još jedan izvor. Predstoji nam razgovor i sa ruskom stranom. Da ne pričam o kompikacijama i sa naftom ... - kaže predsednik.


Kaže da rešavaju probleme, da se gleda kako da se reši dugoročno to pitanje.

- Stvari su mnogo komplikovanije nego što izgledaju. Ali verujte da ni zemljama u Evropi neće biti bolje nego nama, iako su mnogo jači i veći od nas - rekao je Vučić.
Vučić je, komentarišući optužbe iz Hrvatske na njegov račun, rekao da on nikada nije nikoga ubijao, dok oni jesu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR