Glas Javnosti

EVROPA TRAŽI OD SRBIJE DA SE OPREDELI PO PITANJU RUSKIH SANKCIJA: Poruke sa sastanka Vučić-Mišel

Politika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Vučič je na samom početku obraćanja nakon posete Šarla Mišela rekao da je posebno srećan što ima mogućnost da ugosti predsednika Evropskog saveta , napomenuvši da je njegova poseta značajna za našu budućnost.

On se dotakao i teme rata u Ukrajini, rekavši da je Mišel na sanžan način izrazio želje i očekivanja da se opredelimo po pitanju sankcija te da je Mišela upoznao sa našom situacijom i stavovima.

U nastavku govora Vučić je govorio o robnoj razmeni EU i Srbijhe rekavši da EU učestvuje u robnoj razmeni više od 60 odsto te da ove godine beležimo i porast.

- To govori o značaju EU, o fabrikama u našoj zemlji i svemu ostalom. Ubedljivo najveći investitor je Evropska unija – moramo da budemo fer i da pokažemo poštovanje prema novu i prema - naveo je Vučić.

- Govorili smo o pregovrima između Beograda i Prištine i razumeo sam sve reči brige i uvek smo opredeljeni za dijalog i nadam se da ćemo se prbližiti kompromisnom rešenju - naveo je Vučić, u nastavku konferencije.

Šarl Mišel se zahvalio predsedniku Srbije na srdačnoj dobrodošlici te rekao da podržava pristupne pregovore Srbije i da je došao da potvrdi tu podršku.

Osvrnuo se i na rat u Ukrajini, rekavši da je ovim okončano 20 godina mira u Evropi.

On je dodao da će već u junu biti nova prilika za razmenu stavova u Briselu kada će biti organizovan sasatnak sa predsednicima sa Zapadnog Balkana.





- Vaša budućnost je naša budućnost, vi ste i pomenuli konkretne brojeve, kada je o investicijama reč - rekao je Mišel.

Vučić je tokom konferencije najavio dolazak nemačkog kancelara Šolca sredinom juna u Srbiju.

Tokom svog obraćanja predsednik Srbije je rekao da će biti gladi u svetu i problema u Evropi i govorio o jednoj od najtežih zima u nekoliko poslednjih decenija koja nam predstoji.
- Od nafte, preko gasa, do električne energije - biće problema sa energentima i ova zima će zaista biti jedna od najtežih i važno je da imamo podršku - napomenuo je Vučič.

On je naglasio da smo odavno priznali da želimo da budemo deo Evropske unije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR