Glas Javnosti

EVROPA TRAŽI OD SRBIJE DA SE OPREDELI PO PITANJU RUSKIH SANKCIJA: Poruke sa sastanka Vučić-Mišel

Politika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Vučič je na samom početku obraćanja nakon posete Šarla Mišela rekao da je posebno srećan što ima mogućnost da ugosti predsednika Evropskog saveta , napomenuvši da je njegova poseta značajna za našu budućnost.

On se dotakao i teme rata u Ukrajini, rekavši da je Mišel na sanžan način izrazio želje i očekivanja da se opredelimo po pitanju sankcija te da je Mišela upoznao sa našom situacijom i stavovima.

U nastavku govora Vučić je govorio o robnoj razmeni EU i Srbijhe rekavši da EU učestvuje u robnoj razmeni više od 60 odsto te da ove godine beležimo i porast.

- To govori o značaju EU, o fabrikama u našoj zemlji i svemu ostalom. Ubedljivo najveći investitor je Evropska unija – moramo da budemo fer i da pokažemo poštovanje prema novu i prema - naveo je Vučić.

- Govorili smo o pregovrima između Beograda i Prištine i razumeo sam sve reči brige i uvek smo opredeljeni za dijalog i nadam se da ćemo se prbližiti kompromisnom rešenju - naveo je Vučić, u nastavku konferencije.

Šarl Mišel se zahvalio predsedniku Srbije na srdačnoj dobrodošlici te rekao da podržava pristupne pregovore Srbije i da je došao da potvrdi tu podršku.

Osvrnuo se i na rat u Ukrajini, rekavši da je ovim okončano 20 godina mira u Evropi.

On je dodao da će već u junu biti nova prilika za razmenu stavova u Briselu kada će biti organizovan sasatnak sa predsednicima sa Zapadnog Balkana.

- Vaša budućnost je naša budućnost, vi ste i pomenuli konkretne brojeve, kada je o investicijama reč - rekao je Mišel.

Vučić je tokom konferencije najavio dolazak nemačkog kancelara Šolca sredinom juna u Srbiju.

Tokom svog obraćanja predsednik Srbije je rekao da će biti gladi u svetu i problema u Evropi i govorio o jednoj od najtežih zima u nekoliko poslednjih decenija koja nam predstoji.
- Od nafte, preko gasa, do električne energije - biće problema sa energentima i ova zima će zaista biti jedna od najtežih i važno je da imamo podršku - napomenuo je Vučič.

On je naglasio da smo odavno priznali da želimo da budemo deo Evropske unije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP