Glas Javnosti

SMENA LAŽNIH GRADONAČELNIKA NA KOSOVU I METOHIJI: Potpisivanje peticije počelo i u Zvečanu (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Veliki broj građana okupio se i pre 9 časova na platou kod spomenika kralju Milutinu u Zvečanu kada je počelo potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika Iljira Pecija.

Građani Zvečana će moći na 10 štandova (od 9 do 16 časova) da potpišu peticiju, koju su jutros potpisali između ostalih i predsednik privremenog organa Ivan Todosijevic i bivši gradonačelnik Dragiša Milović.

Zastupnik građana za peticiju u Zvečanu Darko Vuksanović rekao je da su uprkos mnogim opstrukcijama i preprekama, danas počeli sa potpisivanjem peticije za smenu nelegitimno izabranog gradonačelnika.

"Potpisi su danas krenuli da se skupljaju od devet sati.

Pozivamo sve građane da izađu u većem broju da smenimo nelegalno i nelegitimno izabranog gradonačelnika. Imamo zakonski rok od 30 dana da skupimo potpise, očekujemo da će ljudi danas dolaziti u većem broju, ali oni imaju mogućnost da potpišu peticiju i narednih dana. Nadamo se da ćemo da ispunimo broj koji nam je potreban.

Od 7.052 birača koliko imamo u Zvečanu, potrebno je 20 posto, to je 1.411 potpisa. Očekujemo da sve prođe u najboljem redu i da završimo ono što smo počeli.

Nadam se da ćemo što pre smeniti ovog nelegitimnog gradonačelnika i uzurpatore iz opštine", rekao je Vuksanović.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR