Glas Javnosti

SRBIMA DOZLOGRDILO: Više stotina građana čeka red da potpiše peticiju za smenu lažnih gradonačelnika na severu Kosmeta (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

U Severnoj Mitrovici danas od 9 do 15 sati građani ove opštine mogu u Hali sporta da potpišu peticiju za smenu gradonačelnika.

Već u 9 časova na ovoj lokaciji okupilo se više stotina građana koji čekaju svoj red kako bi potpisali peticiju.

Ukupno 18 popisivača danas će sakupljati potpise. Peticiju mogu potpisati samo građani koji su upisani u birački spisak u Severnoj Mitrovici, a za potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika moraju da navedu ime, prezime, lični broj, prebivalište, telefon i da se potpišu.
 


Prema podacima koje je CIK dostavio inicijatorima peticije, u birački spisak u opštini Severna Mitrovica upisano je 18.200 glasača, a da bi se peticija pokrenula, neophodno je 20 odsto, odnosno 3.640 potpisa.

U Leposaviću je danas počelo potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika, a veliki broj građana pristiže na plato ispred zgrade opštine.

Potpisivanje je počelo jutros nešto pre devet sati. Zbog hladnog vremena postavljen je šator na mestu gde građani popunjavaju obrasce.

Mesto na kom se prukupljaju potpisi obišli su nakratko i pripadnici Kfora.

Prema podacima CIK-a, ukupan broj građana sa pravom glasa u opštini Leposavić je 13.441, a od tog broja potrebnih 20 odsto građana koji treba da potpišu peticiju je 2.689.

Na izborima prošle godine koje su Srbi bojkotovali za gradonačelnika Leposavića izabran je Ljuljzim Hetemi.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR