Glas Javnosti

VESIĆ PREVARIO STANARE VIDOVDANSKE: Ništa od ugovora koje je obećao večiti zamenik

Politika
Autor: Glas javnosti

Stanari Vidovdanske 2a na Vračaru, zgrade koja se 16. jula prošle godine urušila zbog izgradnje objekta na susednoj parceli, još uvek čekaju da potpišu ugovore s Gradom o izgradnji novih stanova, kako im je to lično obećao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Iako su imali informaciju da će ugovore potpisati krajem januara, to se do danas nije dogodilo, kao što je i sve manje verovatno da će se ostvariti i drugo Vesićevo obećanje, o izgradnji nove zgrade u roku od godinu dana.

- Još uvek nismo potpisali ugovor sa gradom, očekujemo svakog trenutka da nas neko kontaktira, a kada će biti i da li će biti ne znamo - priča Zorica Stanimirović, jedna od oštećenih stanarki.

Nova urušavanja zgrade u Vidovdanskoj dogodila su se prošlog meseca, a čak ni tada policija i nadležni organi nisu reagovali, niti obavestili stanare, već su oni o događaju čuli od komšija iz susednih zgrada.


Tada su stanari trebali da održe zajednički sastanak, kako bi se dogovorili šta će dalje preduzeti po pitanju njihovog problema, ali nažalost zbog pandemijske situacije i dalje se nisu sastali.


O ugovoru koji im je obećan ne znaju mnogo, njihovi pravnici rade na ovom slučaju, ali do sada ni oni nisu imali puno sreće.


- Naš advokat radi na tome da to bude što pre. Imali smo informaciju da će ugovor biti do kraja januara, međutim januar je prošao, čuli smo se sa advokatom, ne zna i on se nada da će to biti uskoro - ispričala je Zorica.


Stanari nemaju nikakvu zvaničnu informaciju o rešenju njihovog problema, a grad ćuti i ne odaziva se po ovom pitanju. Vidovdanska je samo još jedno u nizu praznih obećanja gradske vlasti, koja pred kamerama obećava sve, a nakon toga nastaje muk.

- Niko nas nije uopšte kontaktirao od kada smo izašli iz hotela Slavija. Ja sam prestala da idem do zgrade, od momenta kada je pala moja spavaća soba, kupatilo i hodnik. Videla sam moje stvari, kapute i cipele u toj rupi, čujem da lopovi ulaze na plac i uzimaju šta stignu. Ne idem više ni na Kalenić pijacu, teško  mi je kad pronađem svoju stvar, pa moram da odsedim u policijskoj stanici celo prepodne - ispričala je potrešena stanarka.


Podsetimo, stanarima je bio strogo zabranjen ulaz u zgradu, nisu smeli da pokupe svoje stvari, a onda su došli lopovi koji su to učinili umesto njih. Nadležni organi su odavno prestali da obezbeđuju zgradu, koja sada stoji u rasulu, čekajući da se sama od sebe sruši, kao što je već i počela.

- Stanarima sam obećao da ih Grad neće ostaviti na cedilu. Odmah su smešteni u hotel "Slavija" a od naredne srede će moći da se usele u stanove u vlasništvu Grada Beograda. Ti stanovi su privremeni i u njima će stanari iz Vidovdanske moći da žive dok im se ne izgradi nova zgrada na istoj lokaciji - naveo je Vesić prilikom svečane predaje ključeva.

Sudeći po tome da je od pomenutog obećanja prošlo više od pola godine, mali su izgledi da će oštećeni građani pomoć dobiti u skorije vreme. Zasigurno to neće biti u roku koji je Vesić najavio, odnosno za godinu dana, piše Nova.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR