Glas Javnosti

SAŠA BOROJEVIĆ intervju sa IVICOM DAČIĆEM (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Mi ne smemo da dozvolimo da uvodimo sankcije Ruskoj federaciji. Moj zaključak nije motivisan time jesam li zaljubljen u Rusiju već interesima Srbije, izjavio je ekskluzivno za TV Glas Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije.

- Nisam video nikog drugog da je spreman da zauzme mesto Rusije u toj globalnoj zaštiti naših državnih i nacionalnih interesa, odnosno teritorijalnog integriteta, istakao je lider SPS-a u razgovoru sa Sašom Borojevićem.

- Članice Saveta bezbednosti neće odustati od guranja Kosova u međunarodne organizacije i institucije i mi bismo vrlo brzo imali situaciju da Savet bezbednosti glasa o prijemu Kosova. Ako Rusiji uvedemo sankcije, a ona ne stavi veto u Savetu, taj zahtev prolazi, kaže Dačić.


Mi nismo članovi Evropske unije i nemamo obavezu da uvodimo bilo kakve sankcije. Šta Zapad može da uradi Srbiji?

- Mogu da nam uvedu sankcije ali to bi  bilo presedan,smatra Dačić. Mogu da kažu stranim investitorima da se povuku iz Srbije. Ali onda svaki strani investitor će da traži odštetu tako da je to je jedan psihološki rat. Da bi se nateralo srpsko rukovodstvo i uplašile političke partije u Srbiji da neće imatiti neku budućnost, zaključuje Ivica Dačić.


Da li je Srbija opet na istoj raskrsnici kada se kroz Beograd uzvikivalo "Bolje rat, nego pakt", da li će Srbija sebe svrstati u redove NATO-a i Evropske unije i ima li Srbija alternativu - o ovim, ali i ostalim aktuelnim temama u intervjuu za TV Glas govorio je Ivica Dačić, predsednik SPS-a.

Ekskluzivni intervju pogledajte u videu ispod.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR