Glas Javnosti

NAPREDNJAČKA KASTA OPLJAČKALA KRALJEVO (15) Terzić platio 53.000 evra zelenaškog duga, a u kafani pojeo 45 plata

Politika
Autor: Glas javnosti

Široko, pa još bahato na kub! Dr Predrag Terzić nemilice troši pare građana Kraljeva a samo na dve stavke raskalašnog života oteo je iz gradske kase ukupno 67.000 evra.

Prva stavka trošenja para građana iz kase je vraćanje zelenaškog duga. Gradonačelnik Kraljeva Terzić je novcem iz budžeta platio zelenaški dug Ivana Bunardžića, gradskog većnika ua sport. “Glas javnosti” je došao u posed tužbe i presude protiv ovog većnika, inače Terzićeve desne ruke.


Faksimil presude kojom Ivan Bunardžić mora da plati dug i kamatu

- Dana 1. decembra 2020. godine Bunardžić se obratio prijatelju sa molbom da mu se pozajmi 15.000 evra što mu je istoga dana isplaćeno. Dva meseca kasnije ponovo je tražio pozajmicu. Ovoga puta tražio je 40.000 evra i obavezao se da će dug vratiti po isteku tri meseca. Ali, kada je došlo vreme vraćanja novca Bunardžić je počeo da izbegava prijatelja kome je dugovao 55.000 evra - navodi se u tužbi protiv Terzićevog najbližeg saradnika.

Dalje u tužbi se navodi da je prijatelj nekoliko puta, u društvu, tražio od Bunardžića da mu vrati novac. Ali je Terzićeva desna ruka stalno odgovorala da “trenutno nije u mogućnosti da vrati novac”.

Na kraju, sud je 6. decembra 2021. godine doneo presudu: Bunardžić mora da vrati svih 55.000 evra sa priadajućom zakonskom zateznom kamatom, koja se računa od 1. maja 2021. godine. Sud je naredio da se dug i kamata moraju isplatiti osam dana od pravosnažnosti presude. Takođe, mora da plat i sudske takes i sastavljanje tužbe od 30.000 dinara.


Malverzacije na sve strane: Predrag Terzić 

Slučajno ili ne, nekoliko dana posle presude, na račun Sportskog centra”Ibar” leglo je 6,2 milona dinara iz gradske kase. Navodno, nova je uplaćen za struju, za onu istu struju koju je Kraljevo već platilo. Ali, sada su pravdali povećanje troška zbog korone.

Druga bahatost se ogleda u trošenju para građana po kafanama. Analize su utvrdile da je za prvih devet meseci Predrag Terzić jeo i pio po kraljevačkim kafanama a ceh je 1.639.000 dinara, odnosno 14.000 evra. Kada bi nastavili da se igramo brojkama došli bi do vrhunske kalkulacije - Terzić mesečno pojede i popije pet prosečnih plata u Srbiji.

Baš se arče pare u gradu na Ibru!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Ateista u 01.04.2022 17:37:32 h
     0 
Pa zato u Jarčujku nema ulica ni kanalizacije ni kontejnera za smeće ni autobuskih stajališta već 33god oni to rade u kontinuitetu kad ih pitate zašto se ništa ne radi imalo je tih Terzića u svakoj vlasti i to malo bedno ulice Rudničke koju za godinu dana tih 140 m radili temeljno i kvalitetno juče prekopali jer im je pukla vodovodna cev verovatno ta koja je postavljena pre par meseci
od Dusica u 01.04.2022 07:43:25 h
     0 
Sve ima ide kao po loju.Terzic je suprugu zaposlio u Elektroprivredi iaoko je vazila zabrana zaposljavanja.Bunardzic je takodje na radno mesto bota zaposlen u Elektroprivredi.Moze im.se.
od Nebitno u 01.04.2022 07:52:10 h
     0 
Ljudi moji sta se radi ..a mi jadni radimo za minimalac ..po deset sati stojimo i bolesni i zdravi da bi zaradili neku muku..nemam komentar ovo je preslo svaku meru ...predsednice reagujte da Kraljevo malo zivne i da ima pravde
od Nikola u 01.04.2022 10:42:20 h
     0 
Komacno da se neko seti da pomene Kraljevo i takve stvari,covek nas unistii....a da ne pricamo kako prodaje seoska zemljista lokalnim ljudima kojima.on hoce dele pare,umesto da napravi deci igraliste ili slicnoo.....do sada najveca sramota za Kraljevo