Glas Javnosti

SRAMNA IZJAVA AMERIČKOG AMBASADORA: Žali za naoružanim vojnicima Kfora, goloruke SRBE I NE POMINJE! BEDNO!

Politika
Autor: Glas javnosti

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da je Briselski dijalog jedini put napred i pozvao Beograd i Prištinu da se odmah uzdrže od akcija koje podstiču tenzije ili podstiču sukob.

On je to naveo sinoć, u pisanom saopštenju i dodao da je to ono na šta lideri obe strane treba hitno da usmere svoje napore.

Hil je dodao i da je bio u kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi sa njim razgovarao o dešavanjima na severu Kosova i Metohiji i njihovom potencijalnom uticaju na budućnost Srbije.


„Nasilje nikada nije prihvatljivo i vodi samo ka još većem nasilju. Taj ciklus se mora zaustaviti jer preti da poništi godine teško stečenog napretka. Izražavam solidarnost sa vojnicima KFOR-a koji su ranjeni u misiji očuvanja mira i hrabrim novinarima koji su povređeni u obavljanju svog važnog posla“, rekao je Hil.

Zanimljivo da je sličnu izjavu imao i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti koji je odmah po izbijanju sukoba napisao na Tviteru da je solidaran sa povređenim pripadnicima Kfora, ali ne i Srbima.

Podsetimo, u jučerašnjem sukobu ispred opštine Zvečan povređeno je više od 50 Srba koji su tokom dana mirno protestovali.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Marko u 30.05.2023 17:09:05 h
     0 
Proterati otpad pod hitno.