Glas Javnosti

ŠOK BOMBE, SUZAVAC, KAMENICE, CRKVENA ZVONA - opšti HAOS u Zvečanu, sukob Srba sa KFOR-om! (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Oni traže da svi specijalci izađu iz zgrade.

U zvečanu je izbio incident između okupljenih Srba i KFOR-a. Bačen je suzavac. KFOR je zahtevao da se oslobodi prolaz za vozila specijalne jedinice Kosovske policije da napuste mesto ispred opštine, što Srbi nisu dozvolili, uprkos pozivima Srpske liste.

Oni traže da svi specijalci izađu iz zgrade.

Kako je medijima javljeno sa terena, pripadnici KFOR-a počeli su nasilno da guraju ljude uključujući i novinare koji su se nalazili u prvim redovima. Okupljeni su se usprotivili. Tada je bačen suzavac, a pretpostavlja se da je to učinio KFOR. Bacale su se šok bombe, suzavci, kao i kamenice, flaše.

Sukobili se Srbi sa KFOR-om u Zvečanu. Više povređenih vojnika, demonstranata, veće količine suzavca, šok bombe, lete kamenice, flaše, oborene kante




Pripadnici KFOR-a su uspeli da masu poguraju toliko da izvuku zarobljena oklopna vozila specijalne jedinice Kosovske policije, preneo je Kossev.

Više pripadnika KFOR-a je povređeno, a nije poznato koji je broj povređenih sa druge strane.

Takođe, u blizini opštinske zgrade gori službeno strano vozilo.

Građani koji su se sukobili sa KFOR-om povukli su se sve do taksi stanice u Zvečanu. Tu se nalazi najmanje jedno vozilo Hitne pomoći.

Iz pravca Zvečana u Kosovsku Mitrovicu do sada su pod rotacijom došla najmanje tri sanitetska vozila, a nekoliko vozila hitne pomoći otišlo je i iz Mitrovice u Zvečan.

Situacija se sada donekle smirila, ali se još uvek povremeno bacaju kamenice i šok bombe u manjim količinima.

Sa obližnje zvečanske crkve čuju se zvona za večernju liturgiju.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR