Glas Javnosti

PLJAČKA SRPSKE KRALJICE BANJA (6) Bahati SNS vladari isušili najveći mineralni izvor da bi grejali svoje TOALETE

Politika
Autor: Glas javnosti

Muzu građane i državnu kasu, a zarad ličnog bogaćenja uništavaju i prirodne izvore Srbije, naše (ne njihove) Srbije, koju MI ostavljamo svojim pokolenjima. Oni, bre, uništavaju lekovite izvore u Vrnjačkoj Banji, srpske kraljice banja!

Banjske pijavice Boban Đurović (predsednik opštine i lokalnog SNS-a), Aleksandar Papić (biznismen, vlasnik "Objektiva"), Nebojša Stefanović (ministar), Dmitar Đurović (bivši direktor "Koridora")... Njihova imena nalaze se na spisku izveštaj o kriminalističko-obaveštajnim aktivnostima sprovedenim u Vrnjačkoj Banji. Napred nabrojana grupa se nalazi u malverzacija kupovine hotela "Slavija" i izgradnje "Tonantija", prvog hotela sa pet zvezdica u ovom banjskom mestu.

Em su gradili mimo dozvola, em su se širili po zaštičenim zonama, em nisu plaćali opštini, ali su zato iskopali sopstveni izvor! Hotel "Tonanti" u svom sastavu ima dva bazena. Spoljni bazen, pored same zgrade hotela veličine je oko 260 kvadratnih metara, kao i unutrašnji, malo većih dimenzija.

Za zagrevanje vode oba ova bazena i grejanje samog hotela gazde su izbušile još jedan novi izvor termalne mineralne vode. Bahati do balčaka, taj novi izvor su izbušili u zoni Sanitarne zaštite najstarijeg i najvažnijeg banjskog izvora "Topla voda". Ta nova bušotina daje 9,2 litara u sekundi tople vode temperature 36,5 Celzijusova stepena (homi termi).

I ko je dao dozvolu za novu bušotinu? Ko je učestvovao u tome? Pa za sve te radove svi u Vrnjačkoj Banji znaju, ali i svi ćute. Kao da su na Siciliji i niko ne sme da se zameri mafiji.

Novom bušotinom uništili su Specijalnu bolnicu "Merkur“ gde gazduje blizak saradnik Bobana Đurovića. Mora se napomenuti da 90 odsto gostiju dolazi u Vrnjačku Banju upravo zbog te tople mineralne vode. Voda sa ovog toplog mineralnog izvora se koristi veoma uspešno za lečenje raznih bolesti. Pije se, koristi se za kupanje u bazenima i kadama banjskog kupatila Specijalne bolnice "Merkur" i za lečenje raznih bolesti zglobova i mišića.

Nažalost, ovo je računica. Zbog "Tonantijeve" bušotine smanjen je dotok i toplota vode. Za potrebe Specijalne bolnice i svih njenih objekata neophodno je 6,5 do 9 litara vode u sekundi. Posle uzimanja onih 9,2 od "Tonantija" "Merkuru" je ostalao 2,3 do 3,2 litara. Ali, tempratura te takve potekle vode od "Tonantija" je samo 24 stepena. Zato danas Specijalna bolnica mora da podgreva tu vodu do temperature homo trerma - 36,5 stepeni.

SUTRA: Kako se nameštaju tenderi

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR