Glas Javnosti

PLJAČKA SRPSKE KRALJICE BANJA (11) Đurović iz kase opštine platio supruzi i šuraku put u Dubai

Politika
Autor: Glas javnosti

Gde ima prosipa se, rekao bi srpski narod. Ali, šef naprednjaka u Vrnjačkoj Banji Boban Đurović, ali zato članove svoje familije vodi na daleka putovanja. Naravno, ne o svom već o trošku isceđenje kase kraljice srpskih banja.

Kriminalističko-obaveštajni izveštaj, sačinjen o desetogodišnjem radu predsdnika opštine Đurovića, bavio se i njegovim šurakom. U sklopu istrage o ilegalnim gradnjama hotela, apartmana, uništavanju prirodnih izvora... našla se i njegova porodica.

Početak njegovog nepotizma počeo je da njegovom suprugom.  Anu Đurović je zaposlio u Turističkoj organizaciji Vrnjačke Banje, čiji je osnivač sama opština. Sa ženom je zaključen Ugovor o radu 18. novembra 2016. godine i to na neodređeno vreme, a na radnom mestu zamenika direktora.

- Nisam ja zaposlio suprugu nego direktor Turističke organizacije, njega postavlja Skupština opštine Vrnjačka Banja, ne predsednik opštine, kao što je i mene postavila SO Vrnjačka Banja na mesto predsednika - nije šija nego vrat branio se Đurović.

Svakako nije prihvatio preporuku Agencija za borbu protiv korupcije da zbog ovog nepotizma napusti fotelju.

Đurović je i šuraka udomio u turizam, ipak je to Vrnjačka Banja. Njega je zaposlio u hotelu “Vrnjačka termama” i to na menadžerskoj poziciji za koju, navodi se u izveštaju, nema kvalifikacije. Ubrzo nakon njegovog zaposlenja “Vrnjačkim termama” omogućeno korišćenje vodnih resursa na uštrb javnih izvorišta.

Ali, ima kvalifikacije da putuje. Na račun opštinskog budžeta je u januaru ove godine putovao u Dubai, na EXPO. Išao je u sklopu delegacije koja je predstavljala turističku ponudu Vrnjačke banje, a u kojoj su bili zaposleni u Turističkoj organizaciji. Naravno, na spisku je bila i Ana Đurović i drugi društveno-politički uposlenici opštinske uprave.

S druge strane, ostalim članovima delagacije traženo je da plate svoj put na sajam sa 900 evra.

I tu nije kraj. Šurak je o račun Vrnjačke Banje poveo u svoju suprugu!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR