Glas Javnosti

PLJAČKA KRALJICE SRPSKIH BANJA (21) Pukla tikva zbog 300 evra, nema tandema Đurović-Novoselac

Politika
Autor: Glas javnosti

Miroslav Mile Novoselac bio je među prvima i najbližim saradnicima Bobana Đurovića, predsednika opštine Vrnjačka Banja i OO SNS-a, a onda je ta veza - pokidana. Razdor između njih nastao je zbog zarade od 300 evra po aru.

Ovaj podatak se navodi u opširnom kriminalističko-obaveštajnom izveštaju o radu šefa naprednjaka. Đurović je već 10 godina na čelu kraljice srpskih banja a sve vreme se dešavaju čudne stvari. Zbog toga su poslednjih meseci operativci državnih organa, u saradnji sa svedocima-saradnicima, sklopili su čitav sistem funkcionisanje mreže prvog naprednjaka u Vrnjačkoj Banji.

Na početku izveštaja, Miroslav Novoselac se nalazio na porvom mestu popisanih Đurovićevih saradnika. Između ostalog, tvrdi se i da je vlasnik GP "Trag M" d.o.o. Vrnjačka Banja. U okviru opisa poslova ovog dvojca objašnjavaju se njihovi počeci i namešteni opštinski tenderi. Tako je Udruženje "Novoselac" dobilo novac na opštinskom javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje programa od javnog značaja a koji realizuju udruženja.

"Novoselac" je prošao sa projektima vrednim nešto više od šest miliona dinara. Rešenje o dedeli sredstava  potpisala je predsednica komisije Snežana Đukić.

Ali, na terenu nisu pronađeni tragovi aktivnosti udruženja za koji su dobili novac iz opštinske kase. Ipak, iz "Novoselca" objašnjavaju da su održali predavanja ali nigde nema zapisano da su se ta predavanja i održala.

I tako se saradnja nastavila dalje. Sve dok nije došao sporni posao sa zemljištem na Raju. Zbog problema sa restitucijom i potraživanja porodica Janković i Đurović da im se vrati oteta imovina dolazi do malverzacija sa zemljištem. Taj deo se proglašava za lokaciju od javnog interesa i ustupa za izgradnju famoznog akva parka koji se godinama gradi i u čiju izgradnju je nestalo i milion i po evra iz republičkog budžeta.

Da bi se „oprali“ papiri i da naslednici ne bi dobili oteto zemljište prelazi kroz nekoliko ruku. U igru se uključuju i "Trag M", vlasništvo Mileta Novselca. U transakcija, ostvaruje se zarada od 300 evra po aru. Navodno, Novoselac ostaje kratkih rukava za zaradu a ceo kajmak kupi njegov poslovni partner.

Od tada prekida se saga Đurović-Novoselac, zaklučuje se u kriminalističko obaveštajnom izveštaju koji je već dostavljne nadležnima u Beogradu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR